Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Gravida prinsessan Sofia inkallad på möte – i viktigt samtal om framtiden

17 sep, 2024, 12:30
Prinsessan Sofia på viktigt möte.
Annons

Det är nog ingen som missat att prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt fjärde barn, som planeras komma i februari.

Hovet meddelade det lyckliga beskedet i början av september, och Sofia har haft fullt upp sedan dess.

Nu kallar plikten igen för Sofia, som har ett viktigt möte på agendan.

Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofia inkallad på möte

Det är ett styrelsemöte i Sophiahemmet som kallar, visar hovets officiella kalender. Prinsessan Sofia är Sophiahemmets heders­ordförande sedan 2016, så hon är givetvis på plats för årets möte.

Annons

Här går man igenom det gånga året, och vad som sker på Sophiahemmet i framtiden. Ett utmärkt tillfälle för Sofia, som ju har många strängar på sin lyra, att få sig en uppdatering om verksamheten.

Prinsessan Sofia håller Sophiahemmet mycket varmt om hjärtat. Det var en stor ära när hon 2016 tilldelades rollen som hedersordförande, som hon tog över efter prinsessan Christina.

Dessutom har hon jobbat på Sophiahemmet hands on, som när hon under pandemin tog en snabbkurs på deras högskola för att lära sig grunderna inom omvårdnad, hygien och patientsekretess.

Prinsessan Sofia som volontärarbetar på Sophiahemmet
Sofia 2020. Foto: TV4

Efter det var hon redo att avlasta och stötta den tungt belastade vårdpersonalen, som slet under pandemin:

Annons

– Men generellt så hjälper jag till mycket i köket, jag ordnar frukostar, luncher, diskar, städar rummen, bäddar, gör lättare omvårdnad av patienter, kör ner till operationssalar och hämtar patienter från operation, berättade Sofia i TV4:s dokumentär Kungahuset.

Prinsessan Sofia som volontärarbetar på Sophiahemmet
Inga galaklänningar här inte! Foto: TV4
Annons

Så påverkas prinsessan Sofias jobb av graviditeten

När Sofia jobbade som volontär på Sophiahemmet var hon gravid med prins Julian, och när hon idag sitter med på styrelsemötet fyra år senare – är hon gravid igen!

Ja, hovet lät meddela att den blivande mamman mår bra, och att det inte väntas ske några förändringar i hennes schema under hösten.

Foto: TT

Annons