Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias rörande beslut för kommande bebisen: "Kommer att kämpa"

17 sep, 2024, 06:00
Prinsessan Sofias gripande ord om föräldraskapet.
Annons

Prinsessan Sofias och prins Carl Philips underbara baby-besked slog ned som en bomb – äntligen en ny bebis i kungafamiljen!

Snart är det fyra busfrön som huserar på Villa Solbacken, och prinsparet kunde såklart inte vara lyckligare. Sofia älskar ju att vara mamma, och tar rollen på största möjliga allvar. Här är hennes ord om föräldraskapet.

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Prins Julians lycka över att bli storebror

Ja, i februari väntas nytillskottet, och familjen är oerhört förväntansfull. Inte minst de tre prinsarna, som längtar efter sitt nya syskon:

Annons

– De var också jätteglada. Och förväntansfulla. Otroligt förväntansfulla. De ser fram emot ett lillasyskon, berättade Sofia för Svensk Dam.

Prins Julian, prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel vid firandet av kungens födelsedag på Stockholm slott
Sofia med sina tre prinsar. Jonas Ekströmer/TT

Och visst är lyckan stor även utanför familjen, som alltid, när det väntas en ny kunglig baby! Redan nu spekuleras det kring namn, om det blir en prins eller prinsessa, och vilket hertigdöme kungen tilldelar sitt nionde barnbarn. Ja, tänk vad mycket spännande som väntar!

Prinsessan Sofias ord om föräldraskapet

Nerverna är säkert påtagliga för Sofia och Carl Philip, trots att paret vid det här laget är rutinerade föräldrar. För det är ju ett lika stort ansvar varje gång, när man välkomnar ett nytt liv till världen.

Annons

Sofia har tidigare berättat om en rörande inställning hon har när det kommer till uppfostran, ett tankesätt hon tagit efter sina egna föräldrar.

– En av de främsta sakerna som mina föräldrar gjorde för mig var att släppa mig och låta mig utforska livet på mitt sätt. Det är någonting som jag i vuxen ålder är väldigt tacksam för och tänker mycket på att det är det jag vill ge våra barn också, har Sofia berättat i en tidigare intervju.

Det här kommer såklart också gälla den nya bebisen, som paret väntar. Och Sofia medgav att det kan kännas tufft:

– Nu är våra barn så små, och undrar hur man ska låta barnen gå igenom misstagen. Men jag vet av egen erfarenhet att det är det absolut viktigaste man kan göra, så jag kommer att kämpa med att ge den friheten till våra barn också.

Precis som prinsparets tre barn kommer nytillskottet inte tillhöra kungahuset, men kungafamiljen, efter att kungens beslut att smalna av kungahuset. Barnet kommer således likt sina bröder, och forna Florida-kusiner leva ett liv utan kungliga plikter och mer frihet.

Prinsessan Sofia med prins Julian, prins Carl Philip och barnen prins Gabriel och prins Alexander i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland.
Villa Solbacken är full med liv, och snart blir det ännu mer ös! Förutom barnen har ju familjen hunden Siri och ödlan Blixten. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons