Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grevinnan Alexandra har hittat kärleken igen – i kontroversiella politikern

22 sep, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Grevinnan Alexandra har kärat ner sig i en brittisk politiker.
Annons
Chockbeskedet: Grevinnan Alexandra har bytt namnBrand logo
Chockbeskedet: Grevinnan Alexandra har bytt namn

Hon gick från att vara den anonyma Alexandra Manley till att falla pladask för danska prins Joachim.

Vem är grevinnan Alexandra?

Grevinnan Alexandra var för drygt 30 år sedan en okänd finanstjej från Hongkong, men blev känd över hela världen när romansen med danska prinsen prydde omslagen i pressen.

I maj 1995 avslöjade de sin förlovning och efter bara ett halvår kunde hon titulera sig som prinsessa. Kort därefter fick hon sönerna Felix och Nikolai, som idag tituleras som grevar.

Grevinnan Alexandras trista kärleksliv

Äktenskapet med prins Joachim nådde sitt abrupta slut efter nio år och blev därmed det första kraschade danska kungliga äktenskapet på 158 år.

Annons

Sedan dess har hon hunnit vara i ytterligare ett äktenskap, som även det tog slut. Hon har också dejtat entreprenören Nicolai Peitersen, som skulle visa sig vara otrogen.

I maj 2024 kunde den nu 59-årige grevinnan däremot hinta att hon har en ny på tråden.

– Det är alltid något på gång, men det är inget som är seriöst ännu, sa hon till danska Nyheder.dk.

Han är grevinnan Alexandras nya kärlek

Och på fredagen blev det bekräftat – Alexandra har förälskat sig i den 60-årige skotten Malcolm Offord, som även han har en bakgrund inom finans.

Med en juristexamen från University of Edinburgh har han även tjänstgjort som minister i Skottlands utrikessekretariat, ett politiskt organ som bistår Storbritanniens utrikesminister med att främja Skottlands intressen.

Han är dessutom medlem i det konservativa partiet i Storbritannien. Och trots sin enkla bakgrund, med en mamma som sjuksköterska och en pappa som jobbat som vaktmästare, verkar det inte gå någon ekonomisk nöd på Malcolm.

Annons

Han beskrivs i brittisk media som miljonär och har under många år skänkt nästan 1,3 miljoner danska kronor till det konservativa partiet.

Här festar prinsen på stora kändisfesten – se filmenBrand logo
Här festar prinsen på stora kändisfesten – se filmen

Malcolm Offords kontroversiella bakgrund

Att han ska ha gett så mycket pengar till partiet har väckt en hel del kritik, eftersom han i samma veva valdes till överhuset 2021 före två parlamentsledamöter, Andrew Bowie och John Lamont.

En partimedlem gick då ut och sade följande till Edinburgh Evening News:

– Det verkar som att allt man behöver göra för att bli utsedd är att ha djupa fickor.

Här kan du se en bild på grevinnans nya kärlek.

Annons