Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Händelsen mellan Victoria och Ewa Westling i Ockelbo sprids: "Kunde inte vara mer olika"

18 sep, 2024, 06:00
Victorias relation till sin svärmor har blivit en snackis i utländsk press.
Annons

Prinsföräldrarna Ewa och Olle Westling är enligt många två av de mest fascinerande personerna i kungafamiljens innersta krets.

De levde ju större delen av sina liv som helt okända – och de hade inte en tanke på att de en dag skulle bli svärföräldrar till Sveriges kronprinsessa.

Men när dåvarande Daniel Westling föll handlöst för sin gym-kund Victoria ändrades allt. Här är sanningen om Ewas relation till sin svärdotter – efter händelsen i Ockelbo.

WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Hemligheten om kronprinsessan Victoria – händer i Ockelbo

Ja, vi ser ju inte särskilt mycket av prins Daniels föräldrar. Om det inte vankas någon alldeles särskild kunglig tillställning såsom bröllop eller dop – håller de sig hemma i Ockelbo.

Annons
Marie Hellqvist, Erik Hellqvist, Ewa Westling, Olle Westling
Prinsessan Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist, och Ewa och Olle under kungens jubileumsfirande i fjol. Bernard Rubsamen / dana press

De bor kvar i samma röda kedjehus som Daniel vuxit upp i, och trivs bra i den gamla bruksorten. Här har de ett brett kontaktnät, och nära till allt. Dessutom får de leva precis lika anonymt och vanligt som de gjorde innan de blev en del av den kungliga världen.

Ja, det är sedan gammal att Ockelbo-borna inte gör något spektakel av varken Ewa och Olle, eller självaste kronprinsessfamiljen som gärna kommer på besök.

För visst åker Victoria, Daniel och barnen ofta och gärna dit – trots att det aldrig läcker ut till allmänheten. Ockelbo är deras fristad, och förutom att barnen får umgås med sina älskade farföräldrar, får Victoria och Daniel ett andningshål från all uppståndelse.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Oscar och Ewa Westling i Ockelbo 2018
Ewa och Victoria med en liten prins Oscar i Ockelbo 2018. Karin Törnblom/TT
Annons

Kronprinsessan Victoria och Ewa Westling omskrivna i utländsk press

Såhär har det varit sedan dag ett – och kanske är det därför Victoria och Ewa har en så speciell relation till varandra. Det var ju hon som tog in Victoria till kedjehuset på Smältvägen, och behandlade henne som vem som helst.

Långt innan världen visste om att Victoria och Daniel var ett par, fick de lära känna varandra och umgås ifred uppe i Ockelbo. Makarna Westling har alltid tagit emot Victoria med öppna armar, och erbjudit henne en jordnära fristad.

Kronprinsessan Victoria firade midsommar tillsammans med pojkvännen Daniel Westling och hans föräldrar Ewa och Olle i Ockelbo 2004
Victoria på promenad med Daniel, Ewa och Olle i Ockelbo 2004, när hon firade midsommar med familjen. Erika Stenlund

Både Olle och Ewa har fortsatt att visa Victoria en ovärderlig lojalitet. De talar aldrig med pressen om sin kungliga svärdotter, och håller så låg profil de bara kan.

Annons

Ja, den där första tiden i Ockelbo satte verkligen tonen för Victorias relation till Ewa, som idag har ett oerhört starkt band.

Och nu uppmärksammas denna fina relation i utländsk press. Det är tyska Gala som tar ett grepp om just detta, och understryker fascinerande faktum att de båda är mycket olika:

– Även om de två kvinnornas värld inte kunde vara mer olika, känner de fortfarande sig sammankopplade i djup tillgivenhet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel Westling kliver iland på Logårdstrappan efter båtfärden. Victoria gratuleras av Ewa Westling.
Värmen går igenom skärmen! JANERIK HENRIKSSON / TT

Foto: TT

Annons