Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Här bryter prinsen mot "regeln" – med väldigt intima ögonblicket

19 jul, 2024, 19:00
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan är underbara när de väljer att strunta i den kungliga "regeln" – och allt fångas på bild...
Annons
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & VictoriaBrand logo
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & Victoria

Snart 23 år har gått sedan kronprinsessan Victoria träffade Daniel Westling för första gången. 2014 gjorde hon honom till sin make.

Sedan dess har Victoria och Daniel stått vid varandras sida, både som man och hustru och som kungliga kolleger – det är den unika positionen som makarna finner sig i.

Och stora kärleksgester, det brukar sparas till den privata sfären och därav inte nå allmänheten. Men ibland står stjärnorna rätt, som under torsdagskvällen.

Annons

Den oskrivna regeln Victoria brukar hålla sig till

Det här med kärleksgester kungligheter emellan är något av en het potatis. Den äldre generationen kungligheter brukar generellt hålla sig till den formella armkroken ute på fältet medan den yngre generationen tar ut svängarna mer.

Det ser vi till exempel med prins Carl Philip och prinsessan Sofia som inte räds för att hålla varandra i handen eller smeka varandra över ryggen, även om de står framför ett pressuppbåd med smattrande kamerablixtar.

Kronprinsessparet är mer sparsamma men ibland sker det att vi får se Victoria och Daniel hålla varandra i handen, som när de precis landat i San Fransico under sin officiella resa till USA i våras:

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria håller handen
Ibland kan inte prins Daniel och kronprinsessan Victoria låta bli att visa sin kärlek – även ute på fältet. Foto:TT

Men mycket mer än så brukar makarna inte bjuda på i officiella sammanhang. Då håller sig Victoria och Daniel till den oskrivna kungliga regeln kring ömhetsgester.

Victoria och Daniel släpper loss kärleken

Därav är torsdagens bilder så speciella. Här får vi se Victoria och Daniel med stora delar av kungafamiljen avnjuta Molly Sandéns konsert på Slottsruinen i Borgholm.

Ett helt privat stund - kungafamiljen har ju semester nu - och det innebär också att kronprinsessparet skrotar den formalitet vi är vana vid och verkligen visar sin kärlek:

Annons
Prins Daniel kramar kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria – så underbara ihop! Foto:Mikael Fritzon/TT
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria ler
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria gör det mesta av sin semester. Foto:Mikael Fritzon/TT
Annons
Prins Daniel tar kronprinsessan Victoria på höften
23 år har gått sedan Daniel träffade kronprinsessan Victoria för första gången – och deras kärlek sprudlar fortfarande. Foto:Mikael Fritzon/TT
Prins Daniel håller kronprinsessan Victoria på armarna
En underbar kväll! Foto:Mikael Fritzon/TT
Annons

Det är underbart att se! Och ännu är sommaren inte över, kanske har vi tur och får ta del av fler härliga kärleksögonblick under sommaren.

Foto: TT

Annons