Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Här lägger Silvia drottningrollen åt sidan – och bara är mormor

19 jul, 2024, 09:30
Prinsessan Estelle och drottning Silvia
Vi är vana att se Silvia i sitt ämbete som drottning men under torsdagskvällen släpper hon loss – och bara är mormor!
Annons
Se när Estelle rycker in under Oscars busBrand logo
Se när Estelle rycker in under Oscars bus

I 48 år har drottning Silvia arbetat vid kungens sida och tagit sig an ämbetet med en oerhörd elegans och värme.

Ja, det är svårt att tänka sig en bättre parhäst till vår kung. Och utöver att representera Sverige tillsammans har de också byggt upp en - numera väldigt stor - familj.

Totalt har kungaparet åtta barnbarn ihop som förgyller deras liv. Det fick vi se i första hand under tordagkvällen där Silvia la drottningrollen åt sidan för en stund – och bara var mormor.

Annons

Kungafamiljens konsertkväll under privata semestern

Kungafamiljens privata semester har nu officiellt börjat vilket innebär att kungaparet bytt ut Drottningholm slott mot Solliden slott.

Här är de omgivna av hela sin familj som bor i olika hus i närheten av slottet, och man kan tänka sig att det är full ös när alla åtta barnbarn i åldrarna 3-12 samlas!

Särskilt som det finns flera möjligheter till livemusik. Både Solliden Sessions vid Kaffetorpet och Borgholm slottsruin bjuder på konserter under sommaren.

Under torsdagkvällen var det ingen mindre än Molly Sandén som satte slottsruinen i gungning – och det blev en redig kunglig uppslutning.

Närmare bestämt var kungaparet, kronprinsessfamiljen, prinsparet, prins Alexander, prins Gabriel, prinsessan Madeleine och hennes döttrar prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne på plats.

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Estelle, prinsessan Sofia, prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och prinsessan Leonore vid Borgholm slottsruin
Fullt ös i ruinen under torsdagen! Foto:Mikael Fritzon/TT
Annons
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine tar en selfie
En kunglig selfie! Foto:Mikael Fritzon/TT
Prins Daniel kramar kronprinsessan Victoria bakifrån
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria kunde inte hålla händerna ifrån varandra! Foto:Mikael Fritzon/TT
Annons

Underbara ögonblicket mellan Silvia och Estelle

Kvällen bjöd på många hjärtevärmande ögonblick, som kärleksgester mellan Victoria och Daniel, dans från Sofia och underbara bilder på Silvia med barnbarnet Estelle.

Det är ingen hemlighet att Silvia och Estelle har en mycket nära relation. Det har vi blivit varse om igen och igen, som när Silvia sa så här i fjolårets Kungahuset-dokumentär:

– Hon är en väldigt spännande liten dam. Hon är nyfiken. Hon är söt, rar. Stort hjärta, värme, men klok också. Så det är en underbar blandning.

Vi har också sett hur Silvia och Estelle tyr sig till varandra när de befinner sig i det kungliga strålkastarljuset, men under torsdagen fick vi alltså se en mycket privat sida, direkt från deras gemensamma långledighet på Solliden.

Annons

Bilderna talar sitt tydliga språk – Silvia är en underbar och närvarande mormor, med så mycket kärlek för sitt älskade barnbarn, Estelle!

Drottning Silvia kramar prinsessan Estelle
Drottning Silvia – en så närvarande och kärleksfull mormor till Estelle! Foto:Mikael Fritzon/TT
Drottning Silvia och prinsessan Estelle håller om varandra
Underbara drottning Silvia och prinsessan Estelle – vilken duo! Foto:Mikael Fritzon/TT
Annons

Foto: TT

Annons