Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här bryter Victoria mot Silvias "regel" – mitt framför näsan på henne: "Olämpligt"

07 sep, 2024, 11:00
Victoria fastnar på bild – mitt under "regelbrottet"!
Annons

Just nu befinner drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, och prinsessan Estelle i Paris, för att heja fram våra svenska paralympier. En roligare dag på jobbet, av bilderna att döma!

För visst är det lite extra speciellt, att de tre generationerna får tillbringa en sensommarhelg ihop. Det är ju deras första officiella utlandsresa ihop, och stämningen är minst sagt på topp – och avslappnad. För rätt vad det är fångas Victoria på bild, när hon bryter mot en av Silvias gamla "förbud"...

Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Prinsessan Estelles succé i Paris – här hejar hon på Sverige!

Kungligheterna var självklart klädda i blå-gult under fredagen, när de hejade på Sveriges dressyrlag – med Sverige-flaggorna i högsta hugg.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia under Paralympics i Paris
Mycket skratt på den kungliga läktaren. Christine Olsson/TT

Senare på dagen lockade judo, där Silvia, Victoria och Estelle fick se på när Sveriges Nicolina Pernheim Goodrich tog hem brons, i bronsmatchen mot Turkiets Merve Uslu Hajabipour.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia under Paralympics i Paris, tittar på judo
Fullt fokus på matchen – och visst blev det svensk medalj! Christine Olsson/TT

Under dressyrtävlingen fick de också kungligt sällskap på läktaren. Ja, det var glada miner när trion hälsade prins Edward och hustrun hertiginnan Sophie som också flugit ned för att njuta av sport i Paris-värmen.

Annons
Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Estelle närvarar under lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris
Vilket supermöte! Christine Olsson/TT

Och visst är det en särskilt spännande resa för 12-åriga Estelle. Nu får hon ju hänga med mormor och mamma på jobbet, med ett tre-dagar långt prinsess-uppdrag utomlands!

Kronprinsessan Victoria bryter mot drottning Silvias förbud

Ja, även om det är "jobb" för kungligheterna, skapar de ju livslånga minnen under sin härliga tjejresa. Och trots att fotograferna flitigt knäpper bilder på Estelle, Silvia och Victoria uppe på läktaren såg Victoria till att fota lite till sitt eget arkiv. Och det är ingen högoddsare att bilden skickades raka vägen hem till Haga, där Daniel och Oscar är kvar.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia under Paralympics i Paris, som tar en selfie
Vilken bild! Christine Olsson/TT

En kunglig selfie av rang – och ett särskilt sällsynt tillfälle för drottning Silvia.

Det har ju faktiskt hänt vid två tillfällen att tidningar tagit del av det informationsblad som hovet skickar ut till arrangörer som väntar kungligt besök av drottningen.

Expressen delade dokumentet 2017, och Mitt i delade urdrag ur det så sent som i fjol, och där har buden varit tydliga:

– Fotografering är tillåtet, men det bör ske från behörigt avstånd, inte tätt inpå. Självporträtt tillsammans med kungliga personer med mobilkamera, så kallade selfies, och dylikt undanbes.

Annons

Även Svensk Damtidnings krönikör, historiken Herman Lindqvist säger nej till kungliga selfies:

– Fråga inte om du får ta en selfie – det är mycket olämpligt, påträngande och privat.

Men visst har Silvia fastnat på selfies några gånger trots det – hon är ju trots allt en modern drottning!

Drottning Silvia, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria på plats när Sveriges Nicolina Pernheim Goodrich möter Turkiets Merve Uslu Hajabipour i bronsmatchen i judo
Victoria passade på att fota och filma den spännande bronsmatchen. Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons