Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör drottning Silvia comeback efter semestern – se nya bilderna

19 aug, 2024, 13:35
Drottning Silvia inviger konferens om Barnafrid i Uppsala
Direkt från Franska rivieran: Drottning Silvia är tillbaka på jobbet!
Annons
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaronBrand logo
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaron

Kungafamiljens höst har börjat – och det är fullt blås:

I förmiddags fick vi se kronprinsessan Victoria dra på sig uniformen – samtidigt som det även var jobbstart för drottning Silvia.

Drottning Silvia i Uppsala för invigningen av World Regional Congress on Child Abuse and Neglect
Drottning Silvia när hon anlände till Uppsala i morse. Foto: Svensk Dam

Senast vi såg henne lapade hon sol ombord på kungens båt Polaris som låg för ankar utanför Saint-Tropez – en sista semesterspurt för att tanka energi inför den intensiva hösten.

Annons

Drottning Silvia hösten 2024

Och i dag var det alltså dags för kunglig ”avspark”.

Drottningen var uppe med tuppen och redan före klockan 08.00 i morse rullade hon in i Uppsala, brunbränd och vacker och klädd i hallonrött till dräktjackan från franska Weill. Håret var solblekt och leendet varmt.

Drottning Silvia i Uppsala för invigningen av World Regional Congress on Child Abuse and Neglect
Drottning Silvia, redo för jobbhösten. Till höger hovdamen Harriet Bredelius. Foto: Svensk Dam

Men så var det ett mycket speciellt uppdrag som väntade: Drottningen var på plats för att inviga den internationella konferensen World Regional Congress on Child Abuse and Neglect, med hela 900 deltagare från 75 länder:

Annons

Från forskare och barnläkare till socialsekreterare och experter, som under de närmaste tre dagarna ska mötas kring barns rätt till en uppväxt fri från våld. Allt i regi av Barnafrid – Sveriges nationella centrum för kunskap om våld mot barn.

Drottning Silvia med Laura Korhonen, professor i barn- och ungdomspsykiatri och chef för Barnafrid vid Linköpings universitet
Drottningen med Laura Korhonen, professor i barn- och ungdomspsykiatri och chef för Barnafrid vid Linköpings universitet. Foto: Svensk Dam

– Vilken brain power! Den samlade kunskapen, erfarenheten och entusiasmen här i dag är unik! Jag är djupt tacksam för det hårda arbete och hängivna engagemang som ni alla bidrar med för att skydda barn runtom i världen. Det är en ära för Sverige att få stå värd, sa drottning Silvia i sitt invigningstal – och rev ner en lång och varm applåd.

Annons
Drottning Silvia i Uppsala för invigningen av World Regional Congress on Child Abuse and Neglect
Kungligt finbesök i Uppsala i dag – och drottningen togs emot av 900 deltagare från 75 länder. Foto: Svensk Dam

Foto: TT, Svensk Damtidning.

Annons