Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Här släpper kungen loss – så har du inte sett honom förut

17 jul, 2024, 11:00
Albin Bramstedt
Kung Carl Gustaf.
Kungen visade upp det ovanliga under Solliden-sessions.Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning
Kung Carl Gustaf var under firandet på ett väldigt glatt humör – här går det att se de unika bilderna på hans dans!
Annons
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Kungafamiljen har de senaste dagarna befunnit sig i den vackra orten Borgholm som ligger beläget på Öland. Detta är en årlig tradition som alltid äger rum runt den 14 juli – dagen då kronprinsessan Victoria fyller år.

Firandet av vår näste regent har pågått under samma datum i flera decennium och är en del av den svenska folksjälen. Artister uppträder på Solliden Sessions, kungafamiljen åker kortege och Victorias födelsedag sänds exklusivt på SVT.

Annons
Kungafamiljen.
Familjen var samlad när prinsessan Victoria skulle firas.Mikael Fritzon/TT

Det finns helt enkelt hur mycket som helst att följa, för den som tycker om Sveriges kungafamilj.

Men även om Victoria allt som oftast står i centrum under dagarna så får vår kung också ta del av rampljuset. Under tisdagen visade han nämligen upp en minst sagt okonventionell sida.

Dansade i takt till techno

Vi vet sedan tidigare att Martin "E-Type" Erikson är en god vän till delar av kungafamiljen. Hans häftiga technoinspirerade musik brukar ha en mycket speciell påverkan på människor – man kan nämligen inte sitta still till den.

Annons

Högt tempo, svängiga toner och en refräng som sätter sig på hjärnan får även den mest stelbente att ställa sig upp och vicka på höfterna.

Nu står ingen i kungafamiljen under kategorin "stelbent", men det är inte allt för ofta vi får se vår majestät dansa i takt till musik. Men under tisdagen hände det.

Kungafamiljen.
Det går verkligen att ta på stämningen! Prins Carl Philips breda leende och kungens exalterade sätt lyser verkligen upp bilden, trots en gråmulen himmel.Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning

Vår kung brukar ju vara lite mer formell och privat av sig vid liknande tillställningar, men här visar han upp hela dansregistret. I en video ses han ställa sig upp och distinkt klappa i takt till E-Types dänga "Angels Crying".

Annons

Fortsätter med artister

Solliden Sessions pågår under flera dagar och ikväll är det dags för Niklas Strömstedt att inta scenen. Men även Lasse Holm och Viktor Norén, med flera, kommer att uppträda framöver.

Det återstår att se på vilket sätt kungen dansar ut deras svängiga ballader!

Foto: Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning, Mikael Fritzon/TT

Annons