Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här smiter Victoria ut ur lyxhotellet mitt under festligheterna – måste ta sig hem till Haga

01 sep, 2024, 10:32
Se og Hør och TT
Nu har vår svenska kungafamilj lämnat Geiranger.
Annons

Vilket sagobröllop det blev, när prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek äntligen sa "ja" till varandra! Det var fest i dagarna tre, och efter att ha partajat ända in i småtimmarna fortsatte bröllopsprogrammet under söndagen.

Men det tog inte vår svenska kungafamilj del av – som syntes smita ut ur lyxhotellet redan på morgonen.

Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlekBrand logo
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlek

Kronprinsessan Victorias anonyma beslut under norska bröllopet

Kronprinsessparet och prinsparet bodde på Hotel Union under sin vistelse i Geiranger. Det är ett riktigt lyxhotell, och ett av de två hotell som de 350 bröllopsgästerna bodde på.

Annons

Hotel Union var också ett smidigt val – det var ju här inne firandet hölls för det mesta, och Victoria behövde bara gå ner från rummet när det vankades galamiddag eller salsaparty.

Därför såg vi knappt röken av våra kungligheter under lördagen, när själva vigseln var. Först fraktades de anonymt i mörka bilar från Hotel Union till vigseltältet på Vinjevollen, och sedan tillbringades resten av bröllopsfesten inne på hotellet. Dit inne var ju inte heller pressen välkommen – brudparet hade sålt alla bild- och tv-rättigheter till Hello! Magazine och Netflix.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett kysser varandra
Puss, min prinsessa!Albert Nieboer
Annons

Kronprinsessan Victoria smiter ut ur lyxhotellet

Men av det lilla vi såg att döma, såg Victoria, Daniel, Sofia och Carl Philip ut att ha en strålande tid. De gäster som tog sig tid att tala med pressen vittnade också om en helt fantastisk vigsel och tillställning.

Kronprinsessparet i Norge
Victoria stal showen med sin korall-dröm!Robin Utrecht / dana press

Våra kungligheter var dock inte med på hela bröllopsfirandet. Det drog ju igång redan under torsdagen med en mingelfest, men Victoria och gänget landade i Norge först under fredagseftermiddagen.

Annons

Ja, som kungliga har de ett späckat schema, och att avvara fyra dagar för en bröllopsfest är nästintill omöjligt. Just därför är det inte konstigt att Victoria, Daniel, Sofia och Carl Philip fångades på bild av VG, runt 10:30 på söndagsmorgonen, när de diskret lämnade Hotel Union. De var på glatt humör, och vinkade till pressen innan de klev in i sina bilar.

Även Kungaskeppet Norge lämnade Geiranger, där kronprinsfamiljen bott, lämnade runt då, skriver Se och Hör.

Men de andra gästerna var kvar – festen är ju inte över än! I det program som läckt ut till pressen, vankas en brunch mellan 10-13 på Hotel Union, och gästerna checkar ut först vid 13.

Söndagens schema – som svenska kungligheterna missar.Se og Hør

Både Victoria och Daniel har officiella åtaganden i Stockholm redan på måndag. Victoria är inbjuden till statsministerns middag för H.H Emiren av Qatar, och Daniel ska till British-Swedish Chamber of Commerce 70-årsjubileum på Grand Hotel.

Foto: TT och Se og Hør

Annons