Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Hemliga draget ingen visste om – Sofia, Daniel och Chris O’Neill påverkas

20 jul, 2024, 22:00
Vendela Lönnqvist
TT
Kungen hade planer för Sofia, Daniel och Chris…
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Det går knappast någon nöd på kungafamiljen när de väljer att bosätta sig på deras älskade paradis Öland under somrarna.

Så bor Victoria och Daniel på Öland

Här har de nämligen flera hus i sin ägo. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och deras två barn lät deras Villa Skönvik invigas på Victoriadagen 2013. Där bor de vackert nära vattnet i huset format som ett H, med utsikt över Kalmarsund.

Och dagarna blir knappast tråkiga för barnen. På tomten lät de nämligen bygga en pool där de kan leka dagarna i ända!

Huset som blev bostad åt ingifta

Det finns även ett hus som fick namnet Kavaljershuset. Kärt barn har dock många namn – det kallas även för Hemlighuset och Jägarhyddan.

Huset är av äldre dagar och byggdes innan Sollidens slott. Innan det blev bostad för personalen bodde drottning Victoria där under tiden Sollidens slott byggdes.

Annons

Numera används det som bostad för kungligheternas sommargäster. Men det har även haft en annan, mindre omtalad, funktion.

Det var nämligen här prins Daniel, prinsessan Sofia och Chris O’Neill fick bo och träffa sina respektive innan de förlovade sig och blev en officiell del av kungafamiljen i kungens ögon – han är ju en man som håller hårt i traditioner, så det kanske inte förvånar så många.

Används idag som sommarbostad

Ja, huset har minst sagt haft många funktioner genom åren. Idag är det i prinsessan Madeleine och prins Carl Philips ägor, och de kungliga barnen använder det som sommarbostad för respektive familjer.

Det är ju faktiskt tillräckligt stort för det med sina 500 kvadratmeter med flera gästrum och ett gästkök. Här kan de också bo privat, eftersom det ligger avskilt inne på området.

Annons