Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemliga kvinnan bakom drottning Silvia – här dyker hon plötsligt upp!

01 okt, 2024, 17:49
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Svensk Damtidning
Vem är doldiskvinnan som fastnade på bild bakom Silvia? Svensk Dam reder ut!
Annons
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!Brand logo
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!

Ikväll vankas kunglig glans vid Hospitalet i Nacka strax utanför Stockholm.

Viktiga kvällen för Silvia

Det är nämligen dags för Mentor Internationals 30-årsjubileum.

På plats kommer både kungligheter och societetsfolk vara på plats för att medverka på en konstauktion till förmån för verksamheten och dess målsättningar att bidra med mentorskap runt om i landet.

En av de som tog sig dit var drottning Silvia – föga förvånande, eftersom det var på initiativ av Silvia och WHO som organisationen startades.

Vem är Anna Hamilton?

Hon är alltså en viktig pusselbit i Mentor Internationals och självklart en hedersgäst under kvällen. Men Silvia behöver också sin andra hand, som vi ser gå några steg bakom henne vid de flesta tillfällen.

Annons

Hon heter Anna Hamilton. Anna är både grevinna och statsfru, med direktnummer till Silvias mobiltelefon. Hon beskrivs som ”diskret och oavbrutet effektiv” – två viktiga krav när du står vid rodret för drottningens hovstat.

Hon är alltså den som ser till att Silvias arbete helt enkelt flyter på som det ska och är på så sätt en fundamental byggsten i imperiet drottningen.

Anna Hamilton om Silvias arbete

Det är däremot sällan Anna gör särskilt mycket väsen av sig. Hon håller sig alltid fem steg bakom sin chef och håller sig gärna undan kamerornas blixtrar.

Men under kvällen fastnade hon på bild när det vankades festligheter i Nacka – Silvias ständiga stöttepelare!

– Det roligaste är att få se vilket otroligt arbete kungafamiljen gör. Och att få vara med och bidra till det arbetet, på ett litet hörn, det är fantastiskt, sa Anna när Svensk Damtidning träffade henne under ett statsbesök för några år sedan.

Annons