Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemligheten kring Daniel, 51, dolts in i det sista – nu synas känslosamma situationen

17 sep, 2024, 19:00
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Situationen kring prins Daniel har hållits i det dolda – men nu uppmärksammar utländsk press vad som hänt.
Annons
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!Brand logo
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!

Prins Daniel är i den unika positionen att jobba med att representera Sverige, samtidigt har han förstås en privat sida.

Och här gör hovet en tydlig gränsdragning. Frågor kopplade till den kungliga plikten besvaras – medan det privata förblir just privat.

Så var fallet förra veckan då detaljer kring en stor dag i prinsens liv hölls i skuggorna. Något som även utländsk press nu plockat upp.

Situationen kring Daniel når inte allmänheten

Förra söndagen hade kronprinsessfamiljen anledning att fira hemma på Haga – Daniel fyllde nämligen år.

Numera är han en 51-årig prins, men hur dagen markerades är inget som hovet avslöjar.

– Prins Daniel firar med familjen privat, vi kommenterar inte hur eller var de firar, hälsade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning inför födelsedagen.

Annons

Däremot kunde Thorgren berätta att prinsen såg i fram emot födelsedagen, och Kungahuset publicerade även en bild för att uppmärksamma bemärkelsedagen:

Men mer än så fick vi inte veta om prins Daniels födelsedag. Och det noterar även utländsk press.

Utländsk press om Daniel

Närmare bestämt är det sajten Royal Central som skriver att Daniels födelsedag nästan kan vara lätta att glömma. Han delar ju den dessutom med andra kungligheter:

"Om det finns en dag i kalendern som är en stor födelsedag för kungligheter så är det den 15 september. Hertigen av Sussex firar det datumet, likaså drottning Letizia av Spanien. Och en ofta förbisedd kunglighet firar också – Prins Daniel av Sverige".

Ja, här i Sverige är ju de kungliga födelsedagarna - med undantag för kungens och Victorias - rätt nedtonade om de inte råkar vara en "stor" födelsedag, som när Daniel fyllde 50 i fjol.

Då blev det stor fest på slottet med 200 gäster – dock var även det en privat tillställning, men som vi fick glimtar av.

Svensk Damtidning kunde se när de många glammiga gästerna anlände till slottet. Men någon sådan brakfest blev det alltså inte i år – firandet har som sagt dolts för allmänheten.

Foto: TT

Annons