Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här avslöjas Victorias och Daniels nya – har bestämt sig för att lämna Haga

16 sep, 2024, 18:00
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska ut på resa – med två andra kungligheter. Hit bär det åt – och här är alla detaljer!
Annons

Kronprinsessan Victorias höst ser väldigt annorlunda ut, det konstaterade hovet i mitten av augusti när Victoria påbörjade sin militärutbildning på heltid.

Men trots det försvinner inte Victoria helt från det kungliga strålkastarljuset.

Nu står det klart att hon och Daniel lämnar Haga i oktober för en resa – där de får sällskap av sina kungliga danska kollegor!

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Kronprinsessan Victorias hektiska höst – hovets besked

Ja, Victorias officiella uppdrag är kraftigt nedskurna för att hon ska få tid för sina långa föreläsningar och tuffa salstentor. Men som kronprinsessa kan hon inte lämna plikten helt, för att fokusera på studierna.

– Hon är Sveriges tronföljare och hon kommer att ta de officiella uppdrag under hösten som ändå anses viktiga. Men hovet kommer att behöva tacka nej till mycket. Så det här blir en väldigt annorlunda höst för kronprinsessans del, konstaterade hovets informationschef för Svensk Damtidning.

Annons

I veckorna var hon i Paris för Paralympics, hon närvarade vid riksmötets öppnande och har under studietiden gjort några ströjobb som förmodligen redan var inplanerade.

Och nu skvallrar den kungliga kalendern återigen om att Victoria har något extra kul att se framemot mellan allt hårt plugg.

Kronprinsessparet reser till Berlin

Den 21 oktober ska nämligen kronprinsessparet lämna Haga för en resa till Berlin. Där ska det nordiska ambassadkomplexet firas rejält, som i år har 25-årsjubileum.

Detta är inte vilket firande som helst – det kommer bli ett kungligt partaj av rang! Danska Billed-Bladet rapporterar nämligen att det nya kungaparet, drottning Mary och kung Frederik också ansluter till firandet. Det gör också det norska kungahuset, men vilka det är som dyker upp därifrån är ännu oklart.

Det här är såklart ett oerhört glädjande besked för Victoria och Daniel, som står Mary och Frederik oerhört nära. Ja, Victoria har ju själv beskrivit Frederik som en bror, och kungligheterna hörs regelbundet privat.

Kronprinsessan Victoria och kung Frederik
Victoria och Frederik är inte bara kungliga kollegor – utan oerhört goda vänner. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons