Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemligheten om prinsessan Estelle, 12, – som de döljer in i det sista

12 okt, 2024, 14:00
Prinsessan Estelle, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Det hänger frågetecken i luften kring prinsessan Estelle. Här är den speciella situationen.
Annons
Daniels hemliga miljongåva till EstelleBrand logo
Daniels hemliga miljongåva till Estelle

Från dagen prinsessan Estelle, 12, föddes var hennes öde bestämt – en dag ska hon bli Sveriges drottning.

Och det är en roll som hon förbereds för i stort och litet varje dag, allt som del av prinsessans ständigt pågående "drottningskola".

Det första officiella uppdraget hade Estelle redan som tvååring – och sedan dess har vi sett henne ute på det kungliga fältet flera gånger.

Men, det är även här det finns frågetecken.

Estelles liv som prinsessa

På vissa sätt är Estelle som vilken 12-åring som helst, men hennes prinsessroll finns allt i bakgrunden – och sätter henne i minst sagt unika situationer.

Annons

Ja, å ena sidan är hon en tjej som gillar basket, naturen och att umgås med vänner, å andra sidan kan hon plötsligt dyka upp jämsides mamma och pappa på kungliga uppdrag.

För att få reda på om detta kommer ske i förhand kan man vända sig till den kungliga kalendern, men den avslöjar samtidigt inte allt.

Nej, flera gånger har Estelle dykt upp utan att det annonserats på förhand av hovet. Så var till exempel fallet när hon i maj var med på en invigning av ett nytt verk i sin alldeles egen skulpturpark.

Prinsessan Estelle på invigningen i prinsessan Estelles skulpturpark
Så här såg det ut när prinsessan Estelle oväntat dök upp på invigningen! Foto: Pontus Lundahl/TT

Hemliga situationen kring Estelle

Men andra uppdrag står alltså listade. Senaste gången var faktiskt i början av september då Estelle åkte till Paris med mamma Victoria och mormor Silvia för att heja på våra svenska talanger i paralympiska sommarspelen:

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia viftar med svenska flaggor
Prinsessan Estelle på ett av sina uppdrag som listades i den kungliga kalendern på förhand. Foto: Christine Olsson/TT

Detta sticker dock ut. Enda andra gången som Estelle varit med i den kungliga kalendern de senaste åren var när det nalkades besök i Östergötland 2022.

Så när Estelle kommer dyka upp på det kungliga fältet igen är lite hemligt – det kan ske när man minst anar det. Och inte sällan döljs det in i det sista...

Foto: TT

Annons