Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine återvänder till USA – beskedet efter flytten

06 sep, 2024, 18:00
Prinsessan Madeleine ska tillbaka till USA. Detta är varför – och här är hennes kungliga resesällskap.
Annons

Det har bara gått några månader sedan prinsessan Madeleine och familjen flyttade hem till Sverige permanent. Men det tog inte lång tid innan staterna kallade igen – nu står det klart att Madeleine återvänder över ett par dagar för ett viktigt möte.

Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Prinsessan Madeleine lämnar för USA igen

Det är i den officiella kalendern som hovet meddelar prinsessan Madeleines resplaner. Mellan den 25-27 september är hon i New York ihop med drottning Silvia, för seminarium samt styrelsemöte i World Childhood Foundation.

Annons

Madeleine är ju vice hedersordförande för Childhood, och Silvia är grundare och hedersordförande.

Många möten inom Childhood kan hållas digitalt, eller från Stockholm, men styrelsemötena är lite annorlunda. I fjol, när Madeleine bodde i USA, reste hon hem till Stockholm för ett styrelsemöte. Såhär förklarade hovet saken då:

– Nästa vecka är det styrelsemöte med Childhood. Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte.

Detta är såklart en efterlängtad resa för Madeleine, som har så många fina minnen kopplade till New York – det var ju också här hon träffade sin Chris O'Neill.

Om Madeleine har hemlängtan botas den snart – New York is calling! Mikael Fritzon/TT
Annons

Drottning Silvia om prinsessan Madeleines rörande engagemang

Childhood är ju Silvias hjärteprojekt, som kungabarnen matats med sedan de var små. Och tidigt visade Madeleine att hon delade sin mors engagemang, och hennes ansvar och roll har ökat med åren. 2021 blev hon vice hedersordförande.

– Som mamma var jag orolig att det skulle bli för tungt för henne, hon var så ung. Men hon ville göra det och hon har fortsatt. Hon är mycket intresserad, involverad och väl förberedd för framtiden inom Childhood. Det är rörande, har Silvia sagt.

Foto: TT

Annons