Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets dystra besked om Victoria och Daniel – är som man trott

02 okt, 2024, 13:00
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är vana vid att jobba sida vid sida. Men nu ser situationen annorlunda ut – här är hovets besked.
Annons
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är i den unika positionen att inte bara vara man och hustru – de är också kungliga kolleger.

Och det är en tung uppgift de har på sina axlar. Året om representerar de Sverige, både inom vårt avlånga land och utomlands.

Ofta ser vi kronprinsessparet jobba sida vid sida, men den senaste tiden har en förändring skett. Och nu kommer hovet med ett trist besked – Daniel får klara sig utan sin fru.

Victoria och Daniels speciella situation

Prins Daniel har jobbat i det kungliga strålkastarljuset i över 14 år och är därmed en veteran ute på fältet, men självklart är det skönt att ha stöttning av sin fru, Victoria.

Men kronprinsessan - som redan är en av de kungligheter som jobbar mest i kungafamiljen - har mycket på sitt bord denna höst. De kungliga plikterna balanseras nu med intensiva militärstudier.

Militärutbildningen är en del av kronprinsessans "drottningskola" som egentligen aldrig tar slut för Victoria, och den nya militärutbildningen påbörjades i mitten av augusti.

Annons

I samband med det kunde hovet ge besked om hur Victorias kungliga arbete påverkas:

– Det är några uppdrag nu i närtid som hon har bokat in, innan planeringen inom försvarsmakten var fastlagd. Men annars så kommer hon som sagt att ha fokus på sina studier, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.

Trots detta har vi sett Victoria ute på det kungliga fältet, men nu när Daniel ska till Paris nästa vecka lyser hennes namn med sin frånvaro i den kungliga kalendern.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria utanför Kungliga operan
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria sammanstrålade kring riksmötets öppnande i september, men hovet har flaggat för att kronprinsessan kommer ha fullt upp under hösten. Foto: Jessica Gow/TT

Trista beskedet om Victoria och Daniel

Prinsen ska till Frankrike för en av sina entreprenörsresor som regelbundet anordnas, och just dessa resor brukar Daniel göra själv, eftersom det är hans hjärtefråga.

Och det finns en djupt personlig anledning till prinsen engagerar sig i att stötta unga entreprenörer. Som Daniel tidigare sagt till Svensk Damtidning:

Annons

– Jag hade själv inte särskilt mycket kunskap om hur det var att driva företag när jag började. Jag är inte heller helt säker på att det hade hänt om jag inte hade varit omgiven av flera duktiga företagare som uppmuntrade mig. En lärdom jag har tagit med mig är att småföretagare måste vara beredda på att göra allt, från stort till smått och särskilt i uppstarten.

Men såklart är det trist för Daniel och Victoria att vara separerade i tre dagar. Lyckligtvis har de en annan resa inplanerad. Senare i oktober ska de till Berlin ihop för att närvara vid nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum.

Foto: TT

Annons