Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets hemliga plan för kungen – inför känslosamma resan

25 okt, 2024, 07:30
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
author Alex Hartelius
Alex Hartelius
Henrik Montgomery/TT
Nu avslöjar hovet sin hemliga plan för kungen...
Annons

Kung Carl XVI Gustaf har suttit på tronen i över 50 år, och under alla år som Sverige statschef har det blivit en hel del resor. Ibland har han åkt ensam, men ofta har det blivit tillsammans med drottning Silvia.

5 saker du inte visste om kungen!Brand logo
5 saker du inte visste om kungen!

Förra året var paret på semester på ögruppen Seychellerna och tidigare i år avlades på statsbesök i Mexico. Kungen och drottningen är riktigt världsvana med andra ord!

Nu står en ny utlandsresa för dörren, nämligen Brasilien. Nästan hela den kungliga familjen kommer resa till det sydamerikanska landet, och det kommer säkert bli en speciell resa.

Känslosamma resan

Brasilien betyder mycket för drottning Silvia eftersom hon bodde i landet tio år under sin uppväxt. Nu får hon alltså chansen att visa sitt barndomsland för sina barn och barnbarn – och det är ju en chans man inte vill missa!

Annons

Men alla kan inte följa med på resan. Eftersom kungen är borta måste någon ersätta honom under hans frånvaro. Den här gången blir det hans yngsta barn, prinsessan Madeleine, som får gå in som ställföreträdande och vikariera för sin pappa medan han är borta.

Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammansBrand logo
Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammans

Hemliga planen för kungen

Just nu finns det inget planerat för prinsessan att göra under sitt vikariat och hon kommer säkert klara av sitt vikariat med bravur.

Men skulle något hända och kungen behöva rycka in så har hovet en hemlig plan så att det går att lösa så snabbt som möjligt.

“Det finns alltid en reseplanering inför oförutsedda händelser, där statschefen snabbt kan komma hem” säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Hovet berättar också att det är främst vid längre resor som den här typen av plan sätts i verket.

Om planen kommer behöva användas eller inte återstår att se, men nu vet att kungen kan återvända till Sverige snabbt om det skulle behövas. Så bra!

Annons