Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ilska mot Meghan efter beteendet på drottning Elizabeths dödsdag: ”Ingen respekt”

10 sep, 2024, 05:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Meghan Markle.
Foto: TT.
Nu får Meghan Markle motta kritik för sitt uppförande under tvåårsdagen för drottning Elizabeths död.
Annons
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Den 8 september 2020 mottog världen det dystra beskedet att drottning Elizabeth lämnat jordelivet.

I år är det två år sedan hon gick bort. På årsdagen var Meghan Markle på plats på Oprah Winfreys egna bokklubb som nu kritiseras för sitt beteende.

På plats på tvåårsdagen

Meghan Markle och talkshowvärden Oprah Winfrey har kommit att bli nära vänner sedan familjens flytt till USA. Tillsammans med prins Harry bytte Meghan ut det kungliga livet i Storbritannien.

Idag bor de i Kalifornien tillsammans med barnen Archie och Lilibet.

Många kända profiler var på plats under bokklubbsmötet på Goodmothers bokhandel i Summerland, USA. på söndagskvällen den åttonde september. Bland annat skådespelaren Marco Leone och astrologi- och psykologiexperten Dr Jennifer Freed.

Meghan Markle.
Meghan Markle under intervjun med Oprah Winfrey den 7 mars 2021. Foto: RUBA

Under mötet visades bland annat prins Harrys kontroversiella memoarbok Spare upp och Meghan var en av flera talare. Enligt brittiska tidningen Daily Mail marknadsför bokhandeln både prins Harrys bok och Meghans egna barnbok The Bench.

Annons

I kommentarsfältet under Daily Mails artikel kritiseras däremot Meghan för sitt uppförande under kvällen.

Ilskan mot Meghan i kommentarfältet

Flera av profilerna som var på plats under kvällen på bokhandeln har riktat varma hälsningar till Meghan Markle på deras sociala medier.

Läraren och mediet Laura Lynne Jackson skrev att Meghan var en av kvällens mest "ljusfyllda talare" på Instagram.

I kommentarsfältet på Daily Mail råder det däremot delade meningar. Artikeln lyfter nämligen citat från Meghan och Harrys exklusiva intervju med Oprah. Intervjun sändes i mars 2021 och skapade stor uppståndelse.

Då jämförde sig Meghan sig med Disney prinsessan Ariel.

"Hon blir kär i en prins och på grund av det tappar hon rösten", sa Meghan under intervjun med Oprah och påstod att hon hade blivit "tystad" av familjen.

Ett citat som får människor i kommentarsfältet att reagera.

"Hon blev aldrig tystad. Hon fick bara ett nej och gillade det inte. Respektlös att göra detta på årsdagen av drottningens död.", skriver en person.

Det är inte bara Meghan som får motta kritik – även Oprah Winfrey.

"Jag brukade beundra Oprah och gillade att titta på hennes program, jag blev så besviken när hon intervjuade Harry & Megan och inte ifrågasatte deras berättelser.", skriver en annan.

"Jag är verkligen förvånad över att den vanligtvis skarpsinniga fröken Winfrey inte har genomskådat Meghan Markle.", skriver en tredje.

Foto: TT.

Annons