Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Informationen – som chockar hela Norge: "Total förvirring"

20 okt, 2024, 13:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kronprinsessan Mette-Marit har skapat total förvirring i Norge!
Annons
Har du koll på norska tronföljden?Brand logo
Har du koll på norska tronföljden?

Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om hur Mette-Marit stal showen under den stora kungliga galakvällen, med anledning av att det norska kungaparet Harald och Sonja var värdar för ett statsbesök. Det var Finlands president Alexander Stubb och hans fru Suzanne Ines-Stubb som var på besök, och under statsbesöket deltog alltså kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit.

Men nu har det tillkommit mer information, och med den har mystiken tätnat kring en specifik detalj.

Via sin advokat nekar Marius till att ha brukat våld – men säger att han själv utsatts för våld.

Turerna kring Mette-Marits klänning

Det är danska Billedbladet som rapporterar om den totala förvirringen.

Den vackra vita klänningen som Mette-Marit bar, med mönster i form av små gröna stjälkar med löv på, var som sagt skimrande under kvällen – och kronprinsessan stal verkligen showen.

Annons

Och Mette-Marit bar faktiskt klänningen redan för 12 år sedan under Met-galan i New York. Den är från lyxmärket Valentino och kostade över 150 000 kronor.

Men det är nu som mystiken verkligen tätnar. Klänningen borde nämligen inte gå att återanvända.

Hovexperten: "Total förvirring"

När kronprinsessan bar klänningen för första gången skapade den dyra prislappen stora rubriker i Norge. Hovet tillfrågades därför om det var Mette-Marits klänning – varav de förklarade att den lånats av Valentino, och skulle lämnas tillbaka.

Det finns en chans att klänningen var lånad på den tiden, säger kungahusexperten Caroline Vagle på norska Se och hör. Men hon fortsätter förklara att det verkar konstigt att hon skulle ha lånat den i flera år – och Mette-Marit använde dessutom klänningen under en fotosession bara året efter hon bar den på Met-galan.

– Total förvirring! säger Caroline Vagle.

Man skulle därför verkligen kunna säga att det ligger en hund begraven, eller att mystiken ligger tät kring klänningslivet, och vi verkar heller inte få några konkreta svar just nu. Enligt Billedbladet har media nämligen försökt nå det norska hovet för att reda ut mysteriet – men hittills har de inte återkopplat.

Kritiken mot kungens tal har inte varit nådig. Nu kommer det ännu mer.
Annons