Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marits son Marius – förnekar våld och säger att han utsatts

18 okt, 2024, 20:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kronprinsessan Mette-Marit och hennes son Marius. Stian Lysberg Solum. Haakon Mosvold Larsen.
Mette-Marits son Marius nekar till att ha brukat våld – och påstår att det är han som har blivit utsatt för det.
Annons

Enligt Oslopolisen är förhören med Norges kronprinsessa Mette-Marits son, Marius Borg Høiby, avslutade, rapporterar Expressen. De bekräftar också att han erkänt flera brott – men också förnekar vissa.

Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Bland brotten som Marius erkänner finns våld och skadegörelse i en lägenhet i Oslo i somras. Han ska också ha erkänt sig skyldig till att ha mordhotat en man.

Mette-Marits son Marius förnekar – och erkänner

Däremot nekar Mette-Marits son till att ha använt våld mot två tidigare flickvänner. Via sin advokat har han istället sagt att han haft tre turbulenta relationer, och hävdar att det är han själv som har blivit utsatt för våld av minst en av de kvinnliga målsäganden.

Turerna kring Marius

Turerna kring Marius har varit flera, och han anklagas bland annat för både fysisk och psykisk misshandel mot två före detta flickvänner. Han greps bara timmar efter att han misshandlade och slog sönder en av kvinnornas lägenheter, och sa efteråt att han begått handlingarna under påverkan av kokain och alkohol. Han erkände även då att han har ett missbruk.

Därutöver har han också besöksförbud mot en av kvinnorna, men anklagas för att ha brutit mot besöksförbudet minst två gånger.

När Marius Borg Høiby var fyra år gammal blev hans mamma Mette-Marit tillsammans med Norges kronprins Haakon. Marius har ingen kunglig titel.

Annons