Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victorias oro för unga familjevännen – efter allvarliga anklagelserna

09 okt, 2024, 19:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kronprinsessan Victoria.
Foto: TT.
Kronprinsessan Victoria har ett speciellt band till prinsessan Ingrid Alexandra av Norge vars bror står åtalad för allvarliga brott.
Annons
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Kronprinsessan Victoria är känd för sina starka band med de övriga europeiska kungahusen. Hon är även gudmor till flera kungligheter, däribland prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 20.

Precis som sin gudmor är Ingrid Alexandra mitt uppe i en utbildning inom det militära. Enligt uppgifter från norska Se och Hör växer däremot en oro för prinsessan...

Oron för prinsessan Ingrid Alexandra

Under sommaren har det stormat rejält kring det norska kungahuset.

Den 4 augusti i år greps Ingrid Alexandras storebror Marius Borg Höiby som nu står åtalad för bland annat misshandel och skadegörelse. Något som gör att man nu oroar sig för hans inflytande på sin lillasyster.

Ingrid Alexandra förlängde nyligen sin militärtjänstgöring med tre månader, något norska Se och Hör erfar att norska kronprinsparet har varit drivande i.

Kronprinsessan Victoria kramar om sin guddotter, prinsessan Ingrid Alexandra av Norge. Foto: Patrik Österberg/TT

Kronprinsessan Victoria har en nära relation till både Ingrid Alexandra och hennes föräldrar Mette-Marit och kronprins Haakon.

Annons

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, har Mette-Marit tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Även om Victoria inte gått ut officiellt och visat sitt stöd råder det ingen tvekan om att hon tänker på sin guddotter och hennes föräldrar under rådande omständigheter.

"Måste överväga vem hon väljer att se upp till"

Både Mette-Marit eller kronprins Haakon har vägrat svara på några frågor om Marius.

– Vi tycker inte att det är rätt att vi lägger oss i frågan. Vi kommer inte säga något mer om de frågorna, sa Mette-Marit vid en presskonferens nyligen.

Enligt norska Se och Hör är kronprinsparet "djupt bekymrade" över Marius inflytande på sin lillasyster som tidigare talat om hur mycket hennes storebror betyder för henne.

Någon som uttalat sig om detta är Se och Hörs chefredaktör, Ulf Andre Andersen, som ger en varning till prinsessan Ingrid Alexandras.

– Ingrid Alexandra måste för all del hålla fast vid syskonkärleken, men hon måste också tänka noga på de värderingar hon främjar.

– Som blivande drottning bör hon noga överväga vem hon väljer att se upp till och vilka värderingar hon vill representera. Förebilder ska spegla ansvar och integritet och det är olyckligt om lojalitet mot vänner prioriteras högre än moral och goda val, säger han.

Foto: TT.

Annons