Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kate Middletons beslut för dottern Charlotte, 9, – väljer nu att berätta: “Skrämmande”

11 sep, 2024, 05:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kate Middleton.
Foto: TT.
Kate Middleton tvingas ta ett beslut som påverkar dottern Charlotte – nu väljer hon att dela med sig.
Annons

Det var i mitten av mars som prinsessan Kate delade den dystra nyheten att hon hade drabbats av cancer.

Hela listan! Här är brittiska kungafamiljens alla smeknamnBrand logo
Hela listan! Här är brittiska kungafamiljens alla smeknamn

Under måndagen fick vi en uppdatering om sjukdomskampen i form av ett videoklipp. När klippet skulle spelas in tvingades Kate ta ett beslut för dottern Charlotte, 9, – nu ser vi resultatet.

Kate har avslutat sin cancerbehandling

Under måndagen den 9 september kunde Kate bekräfta att hon nu har avslutat sin cancerbehandling – ett lugnande meddelande.

– När sommaren går mot sitt slut kan jag inte understryka nog vilken lättnad det är att äntligen ha avslutat min cellgiftsbehandling. De senaste nio månaderna har varit otroligt tuffa för oss som familj. Livet som du känner det kan förändras på ett ögonblick och vi har varit tvungna att hitta ett sätt att navigera i det stormiga vattnet och den okända vägen.

Se videoklippet nedan:

När videoklippet skulle spelas in tvingades Kate ta ett beslut för dottern Charlotte men också hennes andra barn prins George och prins Louis.

Annons

Beslutet om hon skulle meddela nyheten själv eller tillsammans med sin familj. För när Kate i mars delade att hon hade drabbats av sjukdomen gjorde hon det på egen hand.

Denna gång blev resultatet en vacker film där omvärlden får sig en intim inblick i familjens liv.

"Skrämmande och oförutsägbar"

Under tiden för Kates cancerbehandling har familjen tvingats prata om tuffa saker. Prins William och Kates barn har säkert haft tusen frågor kring deras mamma. Något Kate berättar om i videoklippet.

– Cancerresan är komplex, skrämmande och oförutsägbar för alla, särskilt de närmast dig. Med ödmjukhet, ställer den också dig ansikte mot ansikte med dina egna sårbarheter på ett sätt som du aldrig har tänkt på förut, och med det, ett nytt perspektiv på allt.

Annons

– Den här tiden har framför allt påmint William och mig att reflektera och vara tacksamma för de enkla, men viktiga sakerna i livet, som så många av oss ofta tar för givet. Att helt enkelt älska och bli älskad, säger Kate i klippet.

Det tre minuter långa klippet visar bland annat hur familjen gungar och spelar kort på en filt. Kate och dottern Charlotte springer tillsammans för att hoppa upp på en höbal – ett fin stund mellan mor och dotter fångad på film.

Foto: TT, Instagram/princeandprincessofwales

Annons