Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungens oäkta dotter träder fram – har avslöjat allt i brevet

03 aug, 2024, 18:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Prinsessan berättar hur hon känner i sitt brev.
Annons
Victorias förvirring kring Sofia – här avslöjas deras relation!Brand logo
Victorias förvirring kring Sofia – här avslöjas deras relation!

En av de mest uppmärksammade otrohetsskandalerna inom kungafamiljerna involverar Belgiens tidigare kung Albert II och adelskvinnan Sybille de Selys Longchamps.

Sybille var gift med den belgiska affärsmannen Jacques Boël från 1962 till 1978, samtidigt som hon hade en 20 år lång affär med dåvarande kungen.

För tre år sedan visade ett DNA-test att Sybilles dotter, prinsessan Delphine, som hela sitt liv trott att Jacques var hennes far, egentligen är dotter till Albert II.

Annons
Prinsessan Delphine. PPE/SIPA

Allt avslöjades i prinsessans brev

Under en lång tid var det tyst kring skandal – tills ett brev kom fram.

Det var prinsessan Delphine som hade satt ord på sina känslor kring den omtalade situationen.

Brevet, som egentligen skickades i förtroende av hennes rådgivare till premiärminister Alexander De Croo, kommer med starka detaljer kring hur hon alltid känt sig utstött. Samt hur hon känner att hon har blivit annorlunda behandlad i jämförelse med hennes syskon.

Annons

"Hon fick höra att detta motiverades av att hon inte får – vilket hon aldrig heller begärt – bidrag från statskassan. Det förefaller henne däremot inte finnas någon anledning till att hon inte helt och hållet ska räknas som medlem av kungafamiljen", går bland annat att läsa.

Efter att brevet läckt ut till allmänheten kände Delphine behovet av att göra ett uttalande och förklara sig, rapporterar Hello! Magazine.

/ SplashNews.com

Såhär lyder uttalandet:

"HKH Prinsessan Delphine av Saxe Coburg avser att göra följande förtydligande, genom sin rådgivare Marc Uyttendaele: "Hon noterade att ett konfidentiellt brev skickat av hennes rådgivare till premiärministern kommunicerades utan hennes vetskap till pressen. Hon ångrar det, hennes mål har aldrig varit att provocera fram någon kontrovers."

Annons

"Men i en anda av vänlighet och med önskan om diskretion anser hon det nödvändigt att klargöra en pinsam situation som kännetecknas av att hon behandlas annorlunda jämfört med sin syster Astrid och sin bror Laurent."

2020 kom prinsessan med ett nytt uttalande att efter en lång tids frostig relation med resten av familjen så har hon nu börjat repa sig och gå vidare.

– Efter all turbulens, allt lidande och alla sår är det nu tid för förlåtelse, läkning och försoning, sa hon.

Bild: TT

Annons