Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Larmet: Mette-Marit och Haakon bestulna i sitt eget hem – orden kronprinsessan inte vill höra

25 sep, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Fallet Marius verkar aldrig ta slut. Nu kommer nya uppgifter rörande prinssonen – och ett inbrott i kronprinsparets hem.
Annons
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har häntBrand logo
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har hänt

4 augusti markerade dagen då norska kronprinsessan Mette-Marits äldsta son, Marius Borg Höiby, började pryda omslagen i både norsk och utländsk media.

Skandalerna kring Marius Borg Höiby fortsätter

Han greps nämligen av polis efter att en kvinna i 20-årsåldern, som han ska ha haft ett romantiskt förhållande med, anmält honom för misstänkt våld i nära relation.

Marius släpptes inte långt därefter – men skandalerna har fortsatt avlösa varandra. Bland annat ska fler ex-flickvänner till Marius ha klivit fram och avslöjat att även dem utsatts för våld under deras förhållande med pseudoprinsen.

Bröt mot kontaktförbudet

Den drabbade kvinnan i 20-årsåldern ska även ha fått ett kontaktförbud uträttat gentemot Marius. Men inte långt därefter ska han, enligt polis, ha brutit mot förbudet genom att kontakta kvinnan via dolt nummer.

Annons

Det ledde till att polisen beslutade sig för att utföra en razzia mot det lantställe som Marius befann sig vid tillsammans med några vänner. På plats beslagtog de vapen och Marius greps samma kväll.

Marius Borg Höibys vänskapskrets – kriminella och mc-gäng

Polisen har sedan det hela tog fart fått sig en allt klarare bild av Marius. Bland annat vet de om att vänkrets innefattar både kriminella och personer från det ökända mc-gänget Hells Angels, något Marius menar inte är någonting nytt:

– Min vänkrets har varit densamma de senaste tio åren, och det är bara så. Mina föräldrar vet det, och det gör mina vänner också, det kan jag inte göra något åt, säger Marius i ett ljudklipp som Se & Hör fått tillgång till.

Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Kaosartade festen i kungliga hemmet

Att Marius tycker om att festa har inte heller undgått polisen. De har fått nys om det Marius vänner kallar för ”Skaugumsfestivalen” – en stor fest hemma hos kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon i Skaugum.

Annons

Och det ska ha gått vilt till. I en video som norsk media tagit del av syns en person filma inne i huset. En annan person syns åka runt på en Segway inomhus.

Värdesaker stulna från Mette-Marit och Haakons hem

Nu kommer ytterligare uppgifter från festen. Enligt Se & Hör ska flera värdesaker med högt kron- och affektionsvärde ha stulits från kronprinsfamiljens hem under festen.

Det ska handla om silverföremål som senare ska ha försökt säljas via ett auktionshus. De anställda valde däremot att rapportera detta och försäljningen stoppades.

Exakt vad Mette-Marit och Haakon tycker om dessa fester vill hovet inte svara på.

Annons