Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg tar tid ifrån Mikael "Soldoktorn" Sandström: "Försöker"

29 jul, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar Mikael Sandström om Lotta Engbergs beslut.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Livet är bättre än någonsin tidigare för kändisparet Lotta Engberg, 61, och Mikael "Soldoktorn" Sandström, 66.

Första lediga sommaren för Lotta och Mikael

Lyckan fann de i varandra för fyra år sedan och har sedan dess flyttat in ihop och sammanvävt respektive familjer, som innefattar barn och barnbarn för både Lotta och Mikael.

Och just denna sommar är extra speciell. Förra året lades "Lotta på Liseberg" ned, vilket innebär att det i år är första lediga sommaren tillsammans för paret.

Den tillbringas med kvalitetstid med barnbarnen både hemma i Mölnlycke och på lanstället.

Lotta lämnar Mikael – reser till Stockholm

Men redan under tisdagen beger sig Lotta upp till Stockholm. Hon ska nämligen medverka i "Allsång på Skansen". Dit reser hon däremot utan sin sambo.

Annons

– Jag har lite andra saker som jag pysslar med just då. Det är så väldigt mycket flängande och åkande, och repande och sånt där så den resan gör hon själv tillsammans med Bettan [Elisabeth Andreassen, reds anm], säger Mikael Sandström i en intervju med Hänt.

"Lotta blir utanför"

Att Lotta lämnar Mikael hemma med hennes egen familj verkar däremot inte Soldoktorn ha någonting emot. Han kommer nämligen extra bra överens med Lottas döttrar – eftersom båda likt honom själv jobbar inom vården.

– Vi har mycket gemensamt. Där är det nästan Lotta som blir utanför, säger Mikael och fortsätter:

– Vi är tre doktorer och en intensivvårds-sjuksköterska – och så Lotta då. Som ändå försöker vara doktorn i gruppen.

Mikael om Lottas personlighet

Mikael har lärt sig att låta Lotta envisas med sina huskurer och alsolsprit, något han inte verkar ha några problem med även om de båda är väldigt olika.

– Vi är väldigt olika både som personer och yrkesmässigt. Jag är akademisk och lite mer planerande och medicinskt inriktad, och har tankar kring sånt. Lotta är en mer extrovert, utåtriktad person som är enormt energisk och som har väldigt många järn i elden.

Annons