Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine har plötsligt ändrat sig – är så tydligt: "Ett bakslag"

21 aug, 2024, 10:00
Prinsessan Madeleines beteende väcker frågor.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill börjar vänja sig vid att inte vara omgivna av palmer – och istället njuta av pulsen i storstan.

Ja, sedan sommaren är de ju bosatta permanent i Stockholm, och barnen har precis börjat skolan i sitt nya hemland.

Men flytten har också väckt en del frågor om Madeleines beteende – har hon ändrat sig?

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Skillnaden mellan Madeleine och Victoria – blir så tydligt

Prinsessan Madeleines roll i kungahuset skiljer sig mycket från sina syskon. Kronprinsessan Victoria förbereder sig för att en dag ta över tronen, och har således betydligt fler plikter och tyngre ansvar. Prins Carl Philip har desto lösare tyglar, och även om han då och då gör officiella uppdrag har han också tid över att syssla med sina egna intressen, såsom sitt egna designbolag.

Prins Daniel, prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip när Molly Sandén uppträder under en konsert på Borgholms slottsruin på Öland
Tre syskon som har mycket gemensamt – men som också fötts in i tre rätt olika öden. Mikael Fritzon/TT

Madeleine å sin sida, har som nummer åtta i tronföljden, mest frihet av alla syskon. Som bekant har hon under de senaste åren till och med bott utomlands, och inte fått en krona i apanage.

Annons

Istället har hon ägnat sig åt arbetet med World Childhood Foundation, och andra engagemang hon gör utan att vara där i egenskap av prinsessa.

Prinsessan Madeleine har ändrat sig – tystnaden så talande

Men hur blir det då när Madeleine nu flyttat hem – är det för att hon ska ta ett kungligt kliv fram? Ja, så gick mångas tankar när nyheten om flytten kablades ut. Inte minst när det stod klart att Victoria påbörjar en heltidsutbildning inom försvaret, och således kommer trappa ned från sina officiella åtaganden.

Men hovet var snabba med att skjuta ned det hela:

– Ja, så går det inte till, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam. Det är viktigt att förstå att det kungliga ämbetet är en sak, och att familj och syskon är en annan.

Annons

Nej, Madeleines kungliga schema är tomt, och Thorgren konstaterade att hennes jobb sällan skrivs in där. Istället meddelas det via hennes Instagram, eller direkt från Childhood.

Detta har nu snappats upp i tysk press, som också noterar att Madeleine lyser med sin frånvaro på annan mark: Instagram. Efter att ha postat frekvent tycks hon ha ändrat sig, och hon har inte delat ett inlägg där sedan juni.

Tyska Gala beskriver det hela som "ett bakslag" för att som längtar efter att se Madeleine.

Foto: TT

Annons