Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine lämnar Sverige – bara månader efter flytten

24 sep, 2024, 04:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu lämnar prinsessan Madeleine Sverige – bara tre månader efter flytten hem.
Annons
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!Brand logo
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!

Efter mycket om och men, uppskjutna planer och svårsålda lyxvillan blev det den 13 juni klart – prinsessan Madeleine hade äntligen landat på svensk mark.

Madeleines nya liv i Sverige

Med sig hade hon sina tre barn och det skulle dröja ytterligare en stund innan maken Chris O'Neill flyttade till Stockholm.

Under sommaren passade prinsessan på att ta igen förlorad tid med både familj och vänner. Hon gav sig verkligen hän svenska traditioner i form av en riktigt härlig midsommar ute i Stockholms skärgård och har även passat på att festa till det med sina närmsta vänner, däribland Andrea Brodin.

Madeleines passion – ärvt av mamma Silvia

I och med hemflytten har Madeleine även kunnat ägna sig åt och arbetat sida vid sida med sin mamma drottning Silvia med deras hjärteprojekt World Childhood Foundation.

Annons

Organisationen är ju som bekant grundad av Silvia och Madeleine sitter som vice hedersordförande. Och Silvia är stolt som en tupp att yngsta dottern ärvt samma passion som henne:

– Som mamma var jag orolig att det skulle bli för tungt för henne, hon var så ung. Men hon ville göra det och hon har fortsatt. Hon är mycket intresserad, involverad och väl förberedd för framtiden inom Childhood. Det är rörande, har Silvia sagt.

Madeleine åker tillbaka till USA

Och nu kallar plikten borta i USA – mellan 25-27 september bär det av till New York för både 25-årsjubileum, seminarium och styrelsemöten.

Det sistnämnda kräver nämligen att kungligheterna är på plats, något som hovet förklarade när det var styrelsemöte i Stockholm förra året:

– Nästa vecka är det styrelsemöte med Childhood. Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte.

Annons