Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marie Hellqvists nya liv – skaffat separat boende med maken efter alla år

03 okt, 2024, 19:00
Prinsessan Sofia, Marie Hellqvist och Erik Hellqvist
Prinsessan Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist har genomgått en stor livsförändring. Här är hovets besked – angående hur deras vardags ändrats.
Annons
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrarBrand logo
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

I 19 år har Marie, 67, och Erik Hellqvist, 75, bott i sitt gula hus i lilla Kåtilla utanför centrala Älvdalen – men nu har en förändring skett.

Det avslöjade Expressen under torsdagen efter att ha tagit del av en handling från Skatteverkets folkbokföring där det framgår att Erik numera är skriven på en lägenhet i Stockholm.

Marie däremot står fortfarande skriven på sin Älvdalen-adress – och nu kan hovet berätta mer om förändringen för Svensk Damtidning, som innebär en stor förändring för prinsessan Sofias föräldrar.

Marie och Eriks beslut – separata boenden

Att Erik plötsligt är skriven i Stockholm efter alla år i Älvdalen kan vid första anblick höja ögonbryn. Men hovet reder ut situationen för Svensk Damtidning:

Annons

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden.

Marie och Erik Hellqvist hus i Älvdalen
Här har Marie och Erik Hellqvist bott i 19 år – men nu har en förändring skett. Foto: Patrik Österberg/TT

Flyttanmälan från Erik kom in till folkbokföringen 21:a augusti, där prinsesspappan angivit att själva flytten ägde rum 1:a augusti, enligt uppgifterna Expressen tagit del av.

Och hovet meddelar alltså att lägenheten, på 30 kvadrat, är för både Marie och Erik att njuta av. Och det innebär en stor livsförändring efter nära två decennier i fridfulla Kåtilla.

Marie Hellqvist nya liv – med nya boendet

I Älvdalen har makarna Hellqvist levt ett lugnt - och mycket dolt - liv cirka tre mil från Sälen och närmaste fjäll. I centrala Älvdalen står trä- och eternithusen uppradade, tillsammans med några butiker, pizzerior och kaféer.

Annons

En stor kontrast till den pulserande storstaden med andra ord, där Erik och Marie nu också kan husera. Och med Stockholm kommer också närheten till makarnas tre barn, Sofia, Lina och Sara.

Prinsessan Sofia är ju dessutom gravid och väntas föda i februari 2025, så om bara några månader kommer makarna Hellqvist kunna bo ynka tre kilometer från det nya barnbarnet.

Ja, en vardag kommer nu bytas ut mot en annan mer sömlöst. Älvdalen, där Erik och Marie är kända för att ägna sig åt sitt stora gemensamma motorintresse, mot Stockholm, där de kan vara ännu mer närvarande föräldrar och morföräldrar.

Det bästa av två världar helt enkelt. Allt möjliggjort av två separata boenden – som kommer med olika fördelar.

Foto: TT

Annons