Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marits hemliga kamp under middagen – tvingades ta hjälp av vännen

22 okt, 2024, 21:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Mette-Marit kämpade i tystnad under nattens fest i Berlin.
Annons
WOW! Victoria, Mette-Marit & Mary bländande vackra på tyska presidentpartytBrand logo
WOW! Victoria, Mette-Marit & Mary bländande vackra på tyska presidentpartyt

Natten till tisdagen den 22 oktober vankades glammiga festligheter i tyska huvudstaden Berlin.

Kungligheternas festnatt i Berlin

Kvällen var också en möjlighet att prata ikapp med goda vänner.

På plats i slottet Bellevue hade våra nordiska kungligheter, danska kung Fredrik och drottning Mary, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, norska kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, samlade.

Och alla var uppklädda till tårna och exalterade över vad kvällen hade att bjuda på. Inne i den stora salen var det dukat för finmiddag, för att fira de nordiska ambassadernas 25-årsjubileum.

Gästen ratar kungliga festen

En annan inbjuden gäst var journalisten Asbjörn Svarstad – som inte var särskilt imponerad av middagen.

Annons

– Nej, det var som det brukar. Fruktansvärt tråkigt. Men jag hade tur, och fick på ett bord med intressanta människor, så jag hade en trevlig tid, absolut. Jag blev uttryckligen medveten om att jag inte var inbjuden dit som journalist, så jag lade ner pennan, säger han till Se och Hör.

Han berättar att servicen däremot höll måttet, något han sällan skådar.

Ytterligare något han hyllar är danska kung Frederiks tal, som han valde att hålla på tyska. Enligt Asbjörn blev det som en slags revansch, efter den kritik han fått för sitt första tal som kung.

– Jag blev imponerad av hans tyska. Jag visste inte ens att han kunde tyska. Kan han inte det så hade han verkligen bra hjälp och tränade länge. Han behärskade de olika ljuden och satte trycket på rätt ställen.

En festkväll med många partydrottningar!

Mette-Marits kamp under middagen

Däremot är det en annan gäst som berättar för Se och Hör att stämningen var god under middagen. Samtliga sågs skratta och skåla med varandra – men en kunglighet kämpade i tystnad.

Norska kronprinsessan Mette-Marit hade nämligen glömt sina glasögon hemma. Det försvårade för henne att läsa middagsmenyn.

Enligt gästen ska hon ha kisat och hållit menyn nära ansiktet, innan en bordsgranne belånade sina glasögon till henne.

Annons