Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya uppgifter från Älvdalen – varningen till Marie Hellqvist: "Slängde på luren"

15 okt, 2024, 09:00
En jobbig situation i Älvdalen.
Annons

Prinsessan Sofia är uppvuxen i Älvdalen i Dalarna, och det är fortfarande en plats hon håller varmt om hjärtat. Här kan Sofia koppla av, njuta av naturen – och för en gångs skull inte vara prinsessa.

Kvar i Älvdalen har hon familjen, däribland mamma Marie. Men nu skakas den idylliska orten om – här är varningen i pressen.

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Sanningen om Erik och Marie Hellqvist – efter flytten

I kedjehuset i Kåtilla bor Sofias föräldrar Marie och Erik kvar. Däremot har de blivit med dubbla bostäder, efter att det uppdagades att Erik sedan en tid tillbaka var skriven i en lägenhet i Stockholm.

Marie Hellqvist, Erik Hellqvist
Marie och Erik Hellqvist. Bernard Rubsamen / dana press

Hovet rätade ut frågetecknet för Svensk Damtidning:

– Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm.

Annons

Nu har de alltså nära till barn och barnbarn och någonstans att bo när de är på besök i Stockholm, men har kvar hemmet i Älvdalen.

Och det är just uppe i Dalarna som man just nu skickar ut en varning.

Varningen till Sofias mamma Marie Hellqvist

Det är i Mora tidning som Älvdalsbon Gunnar Berg varnar alla invånare, efter att han utsatts för ett bedrägerisamtal. Bedragaren utgav sig från att komma från Kronofogden, och menade att Gunnar – som är skuldfri – hade obetalda skulder hos dem som de krävde skulle betalas.

– Jag har inte haft någonting med Kronofogden att göra, så jag slängde på luren direkt. Men han envisades och ringde omedelbart upp igen, berättar han.

Bedragarna ringde upp Gunnar flera gånger, och slutade först när han sa att de kommit till polisen. Han har nu polisanmält uppringaren, och vill varna andra som riskerar att få dessa fejksamtal:

– Det var en här i byn som förlorade pengar på det här viset tidigare. Nu vill jag varna andra så att inte fler blir lurade, säger Gunnar Berg till tidningen.

Det gäller alltså för Marie och alla andra i Älvdalen att se upp.

Foto: TT

Annons