Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Okända barnet stoppas från arvet – nu kommer allt upp till ytan

21 jul, 2024, 12:30
Vendela Lönnqvist
TT
Nu stoppas hon från arvet.
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Det finns kungligheter som varje gång de befinner sig i offentligheten stjäl det rampljus som lyser över dem.

Charles Spencer om unika arvet

Sedan finns det personer som kan räknas in bland kungligheterna, men som besitter en mer privat och anonym roll.

En av dem är Charles Spencer, bror till prinsessan Diana. Den relativa anonymiteten innebär däremot inte att de har det dåligt ställt.

Charles är nämligen ägare över Althorp Estate i Northamptonshire. Hemmet har varit i familjen Spencers ägo sedan 1508 och var en gång i tiden barndomshem för Diana och systrarna Jane Fellowes och Sarah McCorquodale.

Kitty Spencer stoppas

Många har i flera år ställt sig frågan: Vem ärver den luxuösa familjemarken? En hel del lägger sina kort på Charles dotter Kitty Spencer, 33.

Annons

Däremot har Charles vid flertal tillfällen erkänt att hans äldste son, Viscount Louis Spencer, 30, med största sannolikhet kommer ärva den drygt 13 000 hektar stora tomten.

”En del av nationens arv”

Det är däremot inte skrivet i sten. Så sent som 2015 avskaffades regeln som löd att titlar och egendomar överförs genom den äldsta mannen i familjen, rapporterar Hello Magazine.

Så frågan kvarstår. Charles Spencer ser bostaden som ”ett magnifikt projekt snarare än ett hem. Det är ett familjehögkvarter, en del av nationens arv”.

Annons