Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Oron för drottning Silvia efter hemska bilderna

23 okt, 2024, 19:34
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Nu sprids hemska bilder från Brasilien – något som skapar oro inför kungafamiljens kommande resa.
Annons
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gångerBrand logo
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gånger

På lördag reser kungafamiljen till Brasilien där det just nu råder kaos.

Kalabaliken har utbrutit efter semifinalen i Copa Libertadores mellan brasilianska Botafogo och uruguayanska Peñarol i Rio de Janeiro, något Expressen var först med att rapportera.

”Över 200 supportrar har gripits”, skriver Rio de Janeiros guvernör.

Under dagen har kaosscener avlöst varandra, något som tvingat militärpolis att rycka in. Det skakiga läget skapar oro inför kungafamiljens kommande resa.

Oron inför kommande resan

På lördag reser kung Carl Gustaf och drottning Silvia till Brasilien. De får även sällskap av två av deras tre barn: kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip med familjer.

Något som gör att prinsessan Madeleine kommer att hoppa in som tillfällig riksföreståndare.

Annons

– Det stämmer att planerna ändrades, prinsessan Madeleine med familj har valt att stanna kvar i Sverige under höstlovet, säger Johan Tegel, biträdande informationschef vid hovet till Expressen.

Drottning Silvia i Brasilien 2010. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Enligt nyhetssajten Globo har militärpolis attackerats av maskerade uruguayanska supportrar med käppar, flaskor och stenar. Enligt uppgifter ska även en buss ha tänts på och brunnit ner.

Om det oroliga läget håller i sig återstår att se. Det dröjer ju ytterligare några dagar till kungafamiljens avresa.

Kungafamiljens resa till Brasilien

Även om Silvia har släkt i Brasilien är det inte enbart en resa för nöjes skull som våra kungligheter ska genomföra. Både kungen och drottningen har varsina åtaganden. Kungen har program med World Scout Foundation, och Silvia med World Childhood Foundation.

Kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip med familjer passar på att fira höstlovet i varmare breddgrader – och barnen kommer att få se Brasilien genom Silvias ögon.

– Det är höstlov och en resa som har planerats under en längre tid för att ge drottningen en möjlighet att visa Brasilien för i det här fallet barn och barnbarn, säger Margareta Thorgren.

Kronprinsessans beslut har nått omvärlden – nu kommer sanningen fram.

Foto: TT.

Annons