Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Osannolika bilden – här hoppar drottning Elizabeth fallskärm: "Stor hemlighet"

27 jul, 2024, 19:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Då och då överraskade drottning Elizabeth alla – här är en av gångerna!
Annons
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Det finns ingen tvekan på att den forna drottning Elizabeth II hade ett ordentligt sinne för humor, något hon vid utvalda tillfällen valde att visa upp för offentligheten.

Drottningen chockade världen under OS 2012

En av gångerna är då hon gjorde ett oannonserat framträdande i brittiska filmen ”Paddington” – en kaméroll som fick hela Storbritannien att sätta kaffet i vrångstrupen.

Men det var inte den enda gången som Elizabeth uppvisade sin mer avslappnade sida. Den tydligaste gången av de alla var under OS 2012.

Hon chockade nämligen en hel värld när hon, under öppningsceremonin, deltog i en James Bond-sketch. I sketchen såg drottningen ut att hoppa fallskärm in i stadion, inför en publik på flera tusentals människor.

Annons

Ingen i familjen visste om tricket

Och det hela var noggrant planerat av drottningens pressekreterare Ailsa Anderson. Ögonblicket var en hemlighet väl bevarad fram till avslöjandet. Inte ens drottningens familj visste om spektaklet!

Enligt Hello Magazines hovreporter Emily Nash, som var på plats under ögonblicket, var det ett sus som gick genom stadion under händelsen. Hon beskriver det som ett ”hörbart flämtande” när publiken fick syn på ”drottningen” uppe i luften.

”Hölls helt i mörkret”

Däremot var det naturligtvis inte självaste Elizabeth som hade hoppat fallskärm från helikoptern. Det var en stuntkvinna – men överraskningsmomentet blev otroligt lyckat.

Både prins Harry och prins William har öppnat upp sig om sin farmors stunttrick under OS-ceremonin.

– Vi blev båda lite överraskade av vår farmors hemliga hobby att hoppa fallskärm, som gick otroligt bra... Hon gjorde en sådan bra prestation att hon nu har blivit ombedd att spela i nästa Bond-film. Man förväntar sig inte att drottningen ska göra något sådant, men det hon gör på fritiden är hennes fritid, sade Harry och William tillade:

– För att vara ärlig, vi hölls helt i mörkret om det. Det var så stor hemligheten var.

Här kan du klicka för att se bilderna på ”drottningen”.

Annons