Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pappan till Dianas kärleksintresse anklagas för misstänkt våldtäkt och koppleri – 20 kvinnor träder fram

22 sep, 2024, 07:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Mohamed Al Fayed, pappa till Dianas kärleksintresse Dodi Fayed, anklagas nu för misstänkt våldtäkt. 20 kvinnor har trätt fram och berättat sina upplevelser.
Annons
Så är prinsessan Estelles privata livBrand logo
Så är prinsessan Estelles privata liv

För drygt ett år sedan avled affärsmannen och tidigare ägaren till Londonvaruhuset Harrods, miljardären Mohamed Al Fayed, vid 94 års ålder.

Al Fayed blev också känd under 1990-talet som pappa till Dodi Fayed, prinsessan Dianas kärleksintresse under hennes sista år i livet.

Mohamed Al Fayed anklagas för misstänkt våldtäkt

Nu har 20 kvinnor trätt fram med berättelser om Mohamed Al Fayed. Fem av dessa anklagar honom för våldtäkt.

Lindsay Mason är en av kvinnorna och till BBC vittnar hon om att beteendet började redan när hon var 20 år och fått en anställning hos Al Fayed som hans personliga assistent 1989.

– Jag började jobba åt Harrods och groomingen började i slutet av första veckan. Inom dagar började han röra vid mitt hår, röra mitt ansikte och groomingen fortsatte.

”Oavbrutet sexuellt övergrepp”

Första gången Al Fayed försökte förgripa sig på Mason flydde hon från hans bostad i Mayfair. Under en resa till Paris försökte han sig på henne en andra gång, i sonen Dodis lägenhet.

Annons

– Han försökte våldta mig. Han var väldigt påträngande. Säkerhetspersonalen sa att han ville träffa mig och ta en drink, tillsammans med en annan kvinnlig kollega i loungen. När jag kom dit var hon inte där. Jag satt så långt ifrån honom som det gick och han reste sig för att ta en drink och satte sig bredvid mig. Inom sekunder så skiftade han om och det var ett oavbrutet sexuellt övergrepp och ett våldtäktsförsök och jag lyckades sparka honom ifrån mig, säger hon till The Sun.

Misstänker koppleri

När hon väl hade lyckats ta sig till sitt hotellrum valde hon att sova med ryggen mot ytterdörren, för att kunna känna om han försökte ta sig in. Morgonen efter drack hon ett glas vatten och minns därefter ingenting förrän hon återvänt till London. Det gjorde att hon började misstänka att hon drogats av sin chef och att han försökt utsätta henne för koppleri.

– Jag försökte tala med en kollega och försökte berätta för henne att han försökt våldta mig kvällen innan.

När Lindsay Mason får frågan om hon tror att Dodi visste om hans pappas ageranden, svarar hon att hon inte visste men att hon upplevde sonen som ”manipulerad” av Mohamed Al Fayed.

Annons