Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip träder fram med nyheten – stöttas av Sofia

30 sep, 2024, 05:00
Prins Carl Philip berättar den efterlängtade nyheten.
Annons

När prins Carl Philip inte jobbar med sina kungliga plikter, arbetar han på heltid med sitt designföretag Bernadotte & Kylberg.

Ja, prinsen brinner för design och formgivning – och nu kan han äntligen visa upp nytillskottet.

Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Prins Carl Philips liv utanför det kungliga: "Är hundra procent..."

Bernadotte & Kylberg grundades 2012 ihop med nära vännen Oscar Kylberg. Båda två har ett stort intresse för design, och har studerat grafisk design vid Forsbergs skola i Stockholm. Carl Philip har dessutom studerat design i USA, och efter utlandsstudierna ställde han ut sina egna bilder hemma i Sverige med vännen och fotografen Mattias Klum.

Annons

Därefter kallade USA igen, och Carl Philip reste iväg för att plugga på designskolan Rhode Island School of Design. Han har alltså full koll på sina grejer – och det är inte konstigt att det är just design som han lägger allt sitt fokus på utanför det kungliga.

– Först och främst så är jag ju prins, det måste gå först. Sedan ser veckorna olika ut. Ibland är det mycket att göra med officiella uppdrag och andra uppgifter på slottet, ibland inte. Om inte så är jag hundra procent formgivare, har han sagt till Svenska Dagbladet.

Designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Duon lärde känna varandra genom gemensamma vänner. Anders Wiklund/ TT

Från och med att Bernadotte & Kylberg grundades 2012 formgav de åt andra stora och ansedda företag, men 2023 kom deras första egna kollektion. Den innefattade olika textilier, en pläd i kashmir och merinoull, scarfar i siden och lyxiga ull-halsdukar.

Annons

– Vi är jättestolta över de här produkterna. De har vaskats fram under lång tid, skulpterats i huvudet, sa prins Carl Philip till ELLE i samband med kollektionen.

Prins Carl Philip stöttas av familjen efter nyheten

Nu har duon lanserat en sprillans ny designprodukt, som de avslöjar på sin Instagram. Det är en lyxig värmeljus-hållare i guld, formad som två tulpanblad. Den är handgjord i Sverige, och går loss för 1 400 kronor.

Och visst kan man tänka sig att dessa kommer gå att skymtas både på Villa Solbacken, och Haga slott.

Annons

Kungafamiljen har gång på gång visat hur de stöttar Carl Philips designkarriär, och både Sofia, Victoria och Estelle har synts bära hans scarfar och halsdukar.

Prinsessan Sofia
Spana in! Sofia bär Bernadotte och Kylberg under Värmlands-besöket. Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons