Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philips beteende sprids utomlands – alla reagerar på samma sak

21 okt, 2024, 04:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Prins Carl Philips beteende under känslosamma mötet har nu spridits utomlands…
Annons
Carl Philips egna ord efter känslosamma mötet!Brand logo
Carl Philips egna ord efter känslosamma mötet!

Det blev ett tårfyllt möte på sjukhuset i Uppsala när prins Carl Philip besökte nionde våningen och personalen som arbetar med Operation Smile, en internationell hjälporganisation som förändrar livet för barn med läpp-käk-gomspalt – pro bono.

Prins Carl Philip: ”Hjärtskärande”

Sedan 2013 har prinsen varit beskyddare för organisationen, så det var ett kärt återbesök för samtliga inblandade. När läkarna berättade att läpp-käk-gomspalt drabbar 2 av 1000 barn världen över, och att långt ifrån alla får den hjälp de behöver, blir Carl Philip genast berörd.

– Hjärtskärande! utbrast han.

Men det allra mest känslosamma mötet kom inte förrän han träffade femåriga Emelinn, som opererats hela fyra gånger.

Carl Philips känslosamma svar

Det var många som bevittnade mötet mellan Carl Philip och Emelinn, som hade fått ledigt från förskolan för att träffa prinsen.

Annons

– Fast jag vet inte om de trodde på det! sa pappa Niclas och log.

När det var dags att säga hejdå gratulerar Niclas, Emelinn och mamma Andrea Carl Philip för hans kommande barn.

– Tack! Och det blir ju inte lika tight i ålder nu, svarade prinsen glatt.

När Svensk Damtidning frågade hur besöket var, är det en känslosam prins som svarar.

– Jag blev väldigt berörd. För många av barnen är det ju livsavgörande med den här hjälpen. Och Operation Smile gör ett helt fantastiskt arbete. Jag får ju möjligheten att stötta och att hjälpa till att sprida informationen om det här otroligt viktiga arbetet. Och det känns jättebra. Det är ju också en del av det hela, att kunna hjälpa till på det sättet.

Carl Philips beteende sprids utomlands

På frågan om det blir extra personligt, eftersom han snart ska få sitt fjärde barn, menar han att det är mycket känslor man kan känna igen sig i och förstå.

– Oberoende av vad det handlar om, så blir man ju berörd när andra barn har det tufft. Och man känner med föräldrarna som är i den här situationen, och allt som de går igenom.

– Det måste vara otroligt jobbigt att behöva lämna iväg sitt tre månader gamla barn för operation, som det här paret som vi träffade nu. Så man blir väldigt tacksam över att man har barn som är friska.

Det fina mötet och de fina orden har nu också skapat rubriker utomlands. I tyska Bunte hyllas prinsen för sitt agerande, speciellt i mötet med Emelinn.

De menar att det var där han visar vilken fantastisk pappa han är – och vi kan bara hålla med!

Annons