Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philips kamp mot känslorna – orden han verkligen inte vill höra

18 aug, 2024, 14:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det är inte alltid lätt att vara förälder – även om man är prins.
Annons
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!Brand logo
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!

Höstens allvar smyger sig på nu när sommarledigheten lider mot sitt slut för vår svenska kungafamilj.

Då börjar prins Carl Philip arbeta

Det gäller även för prins Carl Philip, som den 22 augusti kickstartar arbetsåret genom att närvara vid invigningen av den 10:e nordiska kongressen för dyslexipedagogik – ett ämne han brinner starkt för eftersom han själv lidit av lässvårigheter.

Höstens arbete kommer också präglas en hel del av prinsparets favoritprojekt "Project Playground", som grundades av Frida Vesterberg och prinsessan Sofia 2015.

Stiftelsen arbetar med att hjälpa utsatta barn och ungdomar i kåkstäderna omkring Kapstaden, Sydafrika och förorterna i Stockholm.

Minsta sonen börjar i skolan

Men höstens arbete får vänta – först inträffar någonting alldeles särskilt i prinsfamiljen.

Carl Philip och Sofias son prins Gabriel börjar nämligen i första klass!

Prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland. Mikael Fritzon/TT

Gabriel är sju år gammal och går, likt sin storebror prins Alexander, på Djurgårdsskolan i Stockholm. Och nu väntar en stor förändring. Det är dags att packa ryggsäcken full med skrivblock och pennor!

Annons

Vilka spännande tider för lillprinsen och det väntas minst sagt bli rörande ögonblick för hans föräldrar. Man börjar ju bara skolan för första gången en gång!

Prins Carl Philip – så är han som pappa

Därför är det skönt att Gabriel har två stöttande föräldrar, som trots sin status gjort allt i sin makt för att bibehålla en så normal uppväxt för sina söner som möjligt.

Prins Carl Philip har även sagt att papparollen alltid går i första hand.

– Vi är otroligt familjeorienterade. Vi vill vara en aktiv del i barnens liv och det har varit jätteviktigt sedan dag ett. Det är också ett sätt att inte jobba ihjäl sig faktiskt, avslöjade han i intervjun med Elle och tillade:

– Vi har fått höra att vi är moderna pappor, men jag tror att den moderna pappan är sån. För oss är det naturligt. Och när jag tänker på våra vänner är alla likadana.

Annons