Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel lämnar Haga – när Victoria startar nytt kapitel

21 aug, 2024, 06:00
Därför lämnar prins Daniel hemmet.
Annons

Det blev ingen mjukstart efter semestern för kronprinsessan Victoria, som under måndagen infann sig bakom skolbänken igen.

Det var startskottet för hennes flera års långa officersutbildning, som nu dragit igång på heltid.

Och samtidigt som Victoria bekantar sig med sina nya kurskamrater, lämnar prins Daniel Haga. Detta är varför.

Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Kronprinsessan Victorias egna ord om livsförändringen

Ja, nu börjar ett nytt kapitel i kronprinsessans liv. Hennes utbildning sträcker sig som sagt över flera år, och innebär att hon kommer trappa ned på sina officiella plikter till förmån av studierna.

Annons

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid med mina nya kurskamrater, skrev Victoria själv på Instagram.

Hovet själva berättade för Svensk Dam att Victoria kommer ha "fullt fokus" på sina studier, och stämde in på att det kommer bli en annorlunda höst för kronprinsessan.

Kronprinsessan påbörjar sin officersutbildning vid det svenska försvaret.
Nu blir det långa föreläsningar och tentor för Victoria. Fredrik Sandberg/TT
Annons

Prins Daniel lämnar Haga slott

För prins Daniel innebär detta såklart lite färre timmar med sin kungliga kollega och fru, men han arbetar på som vanligt.

Redan på onsdag tar han sig ann terminens första uppdrag, som kräver att han lämnar Haga. Han ska till Halmstad, för att närvara vid den årliga Tylösandskonferensen.

Den har hållits sedan 1948 och är en mötesplats för Sveriges största företag, forskare och politiker, samt myndigheter och organisationer – och så en prins!

Foto: TT

Annons