Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel tar emot hemskt besked i direktsändning: "Jobbigt att höra"

25 okt, 2024, 15:00
Det här är orden prins Daniel inte vill höra.
Annons

Prins Daniel är en av kungafamiljens allra hurtigaste medlemmar – och det var ju till och med på gymmet det slog gnistor mellan honom och kronprinsessan.

När han blev prins bestämde han sig snabbt för vad han skulle ägna sin tid åt: att få barn och unga att röra på sig mer.

Och det är på just det ämnet, som prinsen nu kan ta del av ett dystert besked – som förmedlas i direktsändning.

BILDEXTRA: Prins Oscar – en minikopia av Daniel!Brand logo
BILDEXTRA: Prins Oscar – en minikopia av Daniel!

Prins Daniel får sorgligt besked i direktsändning

Det är i fredagens sändning av Nyhetsmorgon som programledaren Steffo Törnquist tar upp en ny dyster rapport, signerad Folkhälsomyndigheten:

Annons

– Jag tyckte det var lite jobbigt att höra på nyheterna att barn och ungdomar sitter stilla så mycket varje dag. Vad har hänt med tennisbollen? Finns den inte längre?, säger han upprört.

Ja, det handlar om att barn sitter stilla allt mer, och man redovisar att ju äldre barn blir – desto mindre ägnar de sig åt pulshöjande aktiviteter. Barn från 4 år och uppåt sitter stilla mer än 8 timmar per dag:

– Mer än 8 timmar – det är mer än hälften av den vakna tiden, konstaterar nyhetsankaret Johan Maceus.

En skärmdump från Nyhetsmorgon, där en rapport från FHM redovisas
Det är dystra siffror. Foto: TV4
Annons

Dystra orden – prins Daniel måste agera

Den här rapporten är såklart dyster – inte minst för prins Daniel, som ju jobbar hårt med att få barn att röra på sig mer.

Det gör han bland annat med hjälp av organisationen Generation Pep, som med hjälp av kampanjer, temadagar och andra initiativ försöker öka rörelseglädjen bland barn och unga.

Just nu är Gen Pep till exempel i full gång med att eftersöka årets Pep-hjältar:

– Vi vill lyfta hjältarna som arbetar för att Sverige ska må bättre, de som inspirerar barn till att leva aktiva och hälsosamma liv.

Den nya rapporten är därför såklart ett stort bakslag, men motiverar också prins Daniel och Pep-gänget att jobba ännu hårdare för sitt mål.

Foto: TV4/TT

Annons