Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniels hemlighet med Victoria läckt ut – hovet lägger locket på

29 sep, 2024, 15:00
Uppgifterna om prins Daniel och kronprinsessan Victorias hemlighet sprids.
Annons

En stor del av kronprinsessan Victorias och prins Daniels liv är offentligt. Ja, de är två av landets mest fotograferade och påpassade personer – och Victoria har varit i strålkastarljuset sedan dagen hon föddes.

Men visst kan till och med kungligheter ha hemligheter. Nu uppdagas uppgifter om kronprinsessparets liv bakom stängda dörrar.

Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Drottning Silvia om utmaningen i kungafamiljen

Ja, en stor del av kungafamiljens liv har vi ju faktiskt ingen aning om. Och de är riktiga proffs på att skilja det officiella, med det privata – även om det kan vara en utmaning när ens familj också är ens närmsta kollegor.

– De måste få hjälp att skilja på vad som är "offentligt" och vad som är "privat". För ett barn är det inte så enkelt. Men annars har vi försökt att vara "normala" föräldrar och en "normal" familj. Och jag vet att våra barn gör samma sak med sina egna barn, vilket är bra, har Silvia berättat för Point de Vue.

Annons

Som Silvia säger, har Victoria och Daniel tagit efter den här metoden. De håller låg profil när de är lediga, och hovet ser till att bara kommentera de uppgifter som rör deras kungliga plikter. På så vis får familjen också rum att vara helt vanliga ibland – trots sitt totalt ovanliga liv.

Kronprinsessfamiljen sommaren 2024.
I slutet av sommaren var familjen och hovet bjussiga nog att dela privata bilder från kronprinsessfamiljens semester. Titta, så härligt "vanliga" de är! Photo: The Royal Court of Sweden

Hovet lägger locket på – kring prins Daniels miljoner

En sak som hovet inte kommenterar är Victorias och Daniels privatekonomi. Men visst klirrar det i kassan – och då snackar vi inte om apanage.

Expressen har gjort en kartläggning av prins Daniels ägarbolag Fornwij AB, som visar sig gå som tåget. Enligt tidningen har Daniel sedan 2015 plockat ut över 32 miljoner kronor ur bolaget – men vart pengarna går pratar inte hovet om.

Ja, hovets ekonomichef Jan Lindman har sagt till Expressen att han faktiskt inte vet vart pengarna går – men att han inte heller avslöjat det om det vore annorlunda.

Det vi i alla fall vet är att Daniel i september tog ut en miljon kronor ur bolaget, men vad de används till förblir hans och Victorias hemlighet...

Foto: TT

Annons