Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins William i sorg – efter det hemska beskedet

15 aug, 2024, 07:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Prins William och Kate Middleton.
Prins William och prinsessan Kate har ett jobbigt år bakom sig.Splash News
Brittiska prinsen nåddes av det sorgliga beskedet – som skakar om.
Annons
Hela listan! Här är brittiska kungafamiljens alla smeknamnBrand logo
Hela listan! Här är brittiska kungafamiljens alla smeknamn

Storbritanniens prins William och hans fru Kate Middleton har flera jobbiga månader bakom sig.

Både prinsessan Kate och Williams far, kung Charles, drabbades nämligen av cancer tidigare under året. Diagnoserna offentliggjordes dessutom mycket kort efter varandra.

Detta måste kommit som en enorm chock för William och resten av brittiska kungafamiljen. Även stora delar av världen sörjde den tragiska nyheten.

Men under sommaren har både Kate och Charles synts till på olika kungliga åtaganden, vilket har väckt hopp runtom i världen.

Annons

Charles har flera gånger ackompanjerats med sin fru drottning Camilla och Kate syntes på tennisfinalen i Wimbledon – där hon möttes av stående ovationer.

Men nu har prinsparet nåtts av ytterligare en tråkig nyhet.

Kommer lämna ett enormt hål

Prinsen och prinsessan har nämligen meddelats om det tråkiga beskedet att pizzabagaren Peter Morris tragiskt gått bort. Paret träffade honom förra året, skriver Hello magazine.

47-åringen diagnosticerades tidigare med cancer. Under hans begravning lästes ett brev upp, skickat till hans änka Tracey, signerat av William och Kate, upp för församlingen.

"Vi kan bara föreställa oss vilket enormt hål han kommer att lämna i ditt liv och våra hjärtan går ut till dig och din familj. Catherine och jag njöt verkligen av att träffa Pete. Vi vet att han var en enormt hängiven och högt uppskattad samhällsmedlem, vilket har framgått av responsen på hans bortgång", stod det på brevet.

Annons

Men sista meningen var ändå något helt annat och lämnade ingen i salen oberörd.

"Vi ville att du skulle veta hur mycket du och din familj är i våra tankar just nu", avslutades brevet med.

Tracey sade senare att brevet kommer ramas in åt Peters döttrar.

handlade pizza för nästan 2000 kronor

Tracey berättade senare för tidningen The Sun att brevet kom som en total överraskning för henne.

Trion träffades under ett besök på Dowlais Rugbyklubb i Merthyr Tydfil, Wales. Mötet skedde i april 2023 när prins William och hans fru Kate stannade vid en populär pizzabil som då ägdes av Peter.

Annons
Prins William och prinsessan Kate.
Peter Morris, bakom Kate, jobbade på den populära pizzabilen "Little Dragon".Geoff Caddick-AFP/supplied by Splash News / SplashNews.com

Under mötet med Peter spenderade William och Kate nästan 2000 kronor på ett urval av tolv pizzor. Margarita-, pepperoni-, BBQ-kyckling- och getostpizzor delades sedermera ut till en välgörenhetsorganisation i närheten.

Annons