Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Prinsessan Kates nya besked – berättar allt med egna ord

22 jul, 2024, 04:00
Vendela Lönnqvist
TT
Nu tar Kate till Instagram för att ge ett nytt besked.
Annons
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedetBrand logo
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedet

Sakta men säkert har vi fått se prinsessan Kate ute bland offentligheten sedan det blev bekräftat att hon drabbats av cancer.

Kate berättar om cancerdiagnosen

Det sorgliga beskedet meddelade hon personligen i en video som publicerades på sociala medier.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sade Kate i videon och fortsatte:

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj.

Annons

Kate syntes till under Wimbledon

Hennes första offentliga framträdandet sedan dess var under den kungliga paraden ”Trooping the Colour”.

Och nu senast fick vi se henne under herrarnas final i tennisturneringen Wimbledon, dit hon tog med sig systern Pippa Middleton och dottern prinsessan Charlotte.

Kates senaste ord: ”Medveten om naturens kraft”

Torsdagen den 18 juli utfärdade Kate ett offentligt meddelande i takt med lanseringen av två nya trädgårdar på Natural History Museum i London, som hon är kunglig beskyddare av.

”Jag stöder enormt museets engagemang att skapa ett särskilt utrymme som uppmuntrar människor i alla åldrar att återknyta kontakten med naturen och lära sig mer om hur vi kan skydda vår naturliga värld, skrev prinsessan på Instagram och tillade:

”Jag är medveten om naturens kraft att stödja vår utveckling och vårt välbefinnande, både genom att ge oss glädje och hjälpa till att hålla oss fysiskt, mentalt och andligt friska. Jag hoppas att dessa trädgårdar kommer att vara inspirerande och transformerande för de tusentals människor som besöker dem.”

Annons