Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine blev hjärtekrossad – nu är hon tillbaka i stan

24 sep, 2024, 17:00
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine fick sitt hjärta krossat. Och nu är hon tillbaka i staden – som tidigare hjälpt henne läka.
Annons
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

I dag är prinsessan Madeleine gift med Chris O'Neill som hon har tre barn med, men hon har varit trolovad till en annan man.

Ja, 2009 tillkännagav prinsessan och Jonas Bergström sin förlovning framför ett ivrigt pressuppbåd efter att ha varit tillsammans i över sju år.

Men kärlekssagan fick ett bittert slut, där Jonas påstådda otrohet tapetserade löpsedel efter löpsedel. Och Madeleine, hon flydde till New York – en stad hon nu är tillbaka i.

Madeleines farväl till Sverige efter uppbrottet

Än i dag är Madeleines och Jonas uppbrott ett av den kungliga världens mest uppmärksammade, även utanför Sveriges gränser.

Det var ju faktiskt första gången i modern tid som en kunglig förlovning bröts, och att det skedde under så dramatiska former bara bidrog till skriverierna.

Annons

Inte ens ett år efter förlovningen påstods det att Jonas inte varit Madeleine trogen. Och den 24:e april 2010 kom pressmeddelandet från hovet som skickade chockvågor världen över:

"Efter moget övervägande har Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar.

De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll".

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
Så här såg det ut när prinsessan Madeleine och Jonas Bergström tillkännagav sin förlovning. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Samtidigt satt Madeleine på ett plan till New York i ett försök att fly alla skriverier och löpsedlar i Sverige. Och tur var väl det, här skulle hon ju några månader senare träffa sin framtida man, Chris.

Så staden som aldrig sover har en speciell plats i prinsessans hjärta. Det var här hon blev hel igen efter uppbrottet – och sedan blev kär i mannen som i dag är pappan till hennes barn.

Och nu är Madeleine tillbaka i New York. Men denna gång är det jobb på agendan.

Prinsessan Madeleine tillbaka i staden

Mellan 25:e och 27:e september har Madeleine och mamma Silvia några intensiva dagar i New York, allt i World Childhood Foundations ära.

På agendan är seminarium och styrelsemöte där Silvia i egenskap av ordförande och grundare och Madeleine i egenskap av vice hedersordförande har en självklar plats.

Men för Madeleine blir det alltså också ett tillfälle att återbesöka staden som blev början på hennes nya liv. Utan den där flykten till New York för 14 år sedan hade nog mycket sett annorlunda ut...

Foto: TT

Annons