Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine har fått sorgligt besked – kungliga världen i chock

19 okt, 2024, 09:00
Madeleine har fått dystra nyheter.
Annons

Prinsessan Madeleine har ett brett kontaktnät – bestående av några av landets allra mest förmögna personer.

Tyvärr kan Madeleine nu ta emot ett trist besked gällande en av dessa. Det är en nära vän – och prinsessa, som nu uttalar sig om den privata tragedin i pressen.

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Prinsessan Madeleines sorg efter vännens tragedier

Det gäller vännen prinsessan Tatiana, som minst sagt haft ett tufft år. Tatiana blev vitt omskriven tidigare i år när man lät meddela att hon och maken prins Nikolaos av ex-kungahuset Grekland och Danmark skiljer sig. De hade varit gifta i 14 år, och var ett riktigt it-par i kungliga kretsar. Att de nu valt att gå skilda vägar, skakade om rejält.

Annons

Madeleine är syssling till Nikolaos, och också nära vän med Tatiana. De fann varandra tack vare Madeleines väninna Ellen Dinkelspiel – som är en av Tatianas bästa vänner l. Inne-tjejerna Tatiana, Madeleine och Ellen har umgåtts mycket privat – och de två tippades till och med bli gudmödrar till prinsessan Leonore.

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana av Grekland anländer till Slottskyrkan i Stockholms Slott inför bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill
Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop. JANERIK HENRIKSSON / TT
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia av Sverige, prins Nikolaos och prinsessan Tatiana från Grekland på honnörsbryggan i Oslo
Carl Philip och Sofia med Nikolaos och Tatiana. Berit Roald/TT
Annons

Och Tatianas tuffa år tar inte slut där. Kort efter separationen berättade hon att hennes styvbror 54-årige Attilo Brillembourg, är spårlöst försvunnen. Han syntes till för senaste gången i Malibu den 19 maj – och har ännu inte återfunnits.

Prinsessan Tatiana bryter tystnaden om tuffa sorgen

Det är givetvis sorgligt för Madeleine att höra vad hennes vän går igenom. Tatiana har flera gånger skickat hälsningar till sin bror på sociala medier, och tackat alla som engagerar sig.

Annons

I den grekiska tidningen BHMAgazino uttalar hon sig nu om den tuffa tiden:

– 2024 var verkligen ett svårt år för mig, ett övergångsår, fyllt av stunder av osäkerhet och smärta. Men jag tror att vi i motgångar ofta finner vår djupaste styrka, sa prinsessan Tatiana.

– Livets utmaningar påminner mig om hur viktigt det är att uthärda, att hoppas, och att ha tro på den mänskliga andans styrka. Jag lutade mig mot min familj, mina vänner och min breda krets för att få stöd och jag hämtade enorm styrka från dem.

Foto: TT

Annons