Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleines egna ord – är rörd över stödet: “Tacksamma”

16 okt, 2024, 18:34
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Nu berättar prinsessan om stödet den senaste tiden...
Annons

Prinsessan Madeleine har sedan flera år tillbaka varit bosatt i USA tillsammans med maken Chris O'Neill och parets tre barn. Men i somras skedde en stor förändring – familjen flyttade tillbaka till Sverige och bosatte sig i Stockholm.

Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flyttenBrand logo
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flytten

Nu när hon är tillbaka på svensk mark är det många som har förhoppningar på att hon ska synas mer i det kungliga rampljuset. Hur det blir i framtiden får vi se, men den senaste tiden har Madeleine synts på flera evenemang.

Annons

En av sakerna som ligger Madeleine varmt om hjärtat är World Childhood Foundation, som grundades av hennes mamma drottning Silvia 1999. Syftet med organisationen är att hjälpa också stötta barn som utsatts för sexuella övergrepp. Tidigare i år var drottningen och prinsessan tillsammans i New York för att fira att Childhood firat 25 år.

Madeleines stora tacksamhet

Förra veckan åkte prinsessan Madeleine till ett uppdrag om Childhood på egen hand. Det var i Göteborg som en träff mellan Childhood, Stena Fastigheter och Volvo Car Sverige skulle äga rum. Syftet var att Stena Fastigheter och Volvo Car Sverige, som båda två samarbetar med Childhood, skulle få lära sig mer om organisationens arbete.

Annons

Nu berättar prinsessan Madeleine i ett inlägg på Instagram om besöket i Göteborg och allt stöd Childhood fått under årens lopp.

"Vi har kommit långt men vi behöver bli fler! Därför är vi tacksamma över möjligheten att lyfta fram hur @worldchildhoodfoundation arbetar för att skydda barn och ge dem en trygg uppväxt – fri från sexuella övergrepp." skriver hon.

Hon tackar särskilt Stena Fastigheter och Volvo Car Sverige.

"Med modiga och engagerade partners som Stena Fastigheter och Volvo Car Sverige i ryggen, kan vi fortsätta vårt arbete för att skydda de mest utsatta."

Annons