Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine i möte med svenska polisen – situationen allvarlig

07 okt, 2024, 13:30
Foto: Svensk Damtiding/Ola Axman och Carolina Byrmo
Prinsessan Madeleine berättar själv om mötet med polisen.
Annons

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige, och visst märks det redan. Hon har gjort flera officiella framträdanden, inte minst ihop med World Childhood Foundation som ju är det hon lägger med tid på.

Nu har hon suttit i viktigt möte med bland annat Polismyndigheten, å Childhoods räkning. Det här är prinsessans ord.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Det gör prinsessan Madeleine – när hon inte syns till

Sedan 2021 är prinsessan Madeleine vice hedersordförande för World Childhood Foundation, men hon har varit engagerad i organisationen i många, många år innan dess. Madeleine är också med i deras svenska styrelse och hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

Annons

Nu är det Childhood som tar upp en stor del av hennes tid, och det mesta arbetet sker bakom lyckta dörrar. Ja, det är ju rent officiellt inget prinsessjobb Madeleine gör för Childhood, utan det sker "privat".

Men då och då får vi ta del av Madeleines jobb. I september var hon och drottning Silvia på en resa till New York ihop med organisationen, och nu berättar Madeleine om ett jobb hemma i Sverige.

Prinsessan Madeleine berättar om mötet med polisen

Hon har nämligen i Childhoods namn mött upp med Polismyndigheten och andra tunga aktörer såsom Child Rescue Coalition, Google och Global Emancipation Network närvarat vid INTERPOL DevOps eventet. Eventet ägde rum mellan 16-20 september, och fokuserar på hur teknik och AI kan utnyttjas för att stödja polisen i deras arbete.

Annons

– Vad den här gruppen åstadkom på bara en vecka visar hur snabbt vi kan utvecklas om vi engagerar oss – och det måste vi. Det krävs ett nätverk för att få ner ett nätverk, gå med oss i kampen för att få ett slut på sexuella övergrepp mot barn, berättar Madeleine på Instagram.

Prinsessan Madeleine på INTERPOL DevOps eventet.
Foto: Instagram

Här samlades krafter från olika instanser som arbetar för barns rättigheter och brottsbekämpning för ett mål: att förhindra och begränsa skadan som orsakas av sexuell exploatering av barn online, bland annat med hjälp av AI.

Annons

– Denna vecka har demonstrerat vad som är möjligt när brottsbekämpning, teknik och barnskyddsorganisationer arbetar tillsammans. Vi har byggt något som nu har potential att göra verklig skillnad, säger Jonas Seider, vid Australian Federal Police enligt Childhood.

– Tack för att ni samarbetar och använder er expertis för att skydda barn, avslutade Madeleine inlägget på Instagram.

INTERPOL DevOps eventet, i närvaro av prinsessan Madeleine. Människor sitter vid datorer.
Foto: Instagram

Foto: Instagram/Svensk Damtidning, Ola Axman och Carolina Byrmo

Annons