Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleines nya förändring – här blir det extra tydligt

16 okt, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
De nya bilderna på prinsessan Madeleine visar på en stor förändring.
Annons
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flyttenBrand logo
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flytten

Torsdagen den 13 juni var en glädjefull dag för hela den svenska kungafamiljen!

Då landade prinsessan Madeleine och barnen på Arlanda flygplats i Stockholm och flytten hem till Sverige var ett faktum.

Efter en semester hemma i Sverige med hela familjen har barnen påbörjat sin första termin i svensk skola. Flytten hem har också inneburit en stor förändring för prinsessan Madeleine, något som blivit extra tydligt under den senaste vekan.

Flytten hem till Sverige

Redan i mars 2023 gick hovet ut med nyheten att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skulle flytta hem till Sverige tillsammans med barnen.

Annons

Det stora flyttlasset kom däremot att dröja. Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarade vid tillfället att det är mycket att ta hänsyn till och att ”familjen valt att inte forcera flytten tillbaka till Sverige”.

Prinsessan Madeleine har genomförde sitt första kungliga solouppdrag sedan flytten hem till Sverige och närvarade vid Ericastiftelsens 90-årsjubileum på ABF-huset i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

För visst väntade en stor omställning och i somras blev det verklighet. Efter nästan tio år utomlands byte familjen ut livet i Florida mot Sverige.

Något som inneburit en stor förändring för prinsessan Madeleine i hennes offentliga roll som prinsessa.

Annons

För under den senaste veckan har vi sett henne betydligt mer än vanligt. På mindre än en vecka har hon närvarat vid tre olika sammankomster, vilket är en solklar förändring från tiden då hon bodde i USA.

Madeleines första kungliga solouppdrag

I veckan genomförde Madeleine sitt första kungliga solouppdrag sedan flytten hem till Sverige. Platsen för uppdraget blev ABF-huset i Stockholm där Ericastiftelsen firade sitt 90-årsjubileum.

Temat på jubileet Motståndskraft och återhämtning hos barn, unga och deras familjer, gick i tydlig linje med Madeleines fokusområden kring just barn och unga.

Prinsessan Madeleine närvarade vid Bukowskis och Galleri GKM:s förhandsvisning av föremålen till välgörenhetsauktionen som ska hållas för att markera World Childhood Foundation's 25-årsjubileum. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Hon har även fortsatt sitt arbete med Childhood och har under den senaste veckan närvarat vid två sammankomster med anledning av organisationens 25-års jubileum.

Annons

Även om det inte har gått så lång tid sedan familjen flyttade hem har Madeleine tagit ett tydligt kliv framåt jämfört med tiden i USA, något Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tidigare förutspått.

– Hon kommer vara tvungen att ta ett ansvar, där hon kommer göra officiella uppdrag och synas i sina olika organisationer i en mycket större utsträckning än i USA. Vi kommer få se en väldigt flitig Madeleine. Det är jag övertygad om. Det kommer ställas krav på henne nu, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Foto: TT.

Annons