Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan och prinsen skiljer sig efter 14 år som gifta: "Otroligt tacksam"

15 okt, 2024, 14:00
Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana
Skilsmässan har slagit ner som en bomb i den kungliga världen. Och nu kommer prinsessan med ett nytt besked.
Annons
Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

I april kom det omskakande beskedet – efter 14 år som gifta går prins Nikolaos och prinsessan Tatiana skilda vägar.

Ett beslut som skapat rubriker världen över. Kungliga skilsmässor är ju fortfarande en rätt ovanlig företeelse, och Tatiana och Nikolaos har alltid presenterat sig som en enad front.

Samtidigt har prinsparet betonat att de skiljs åt som vänner. Och nu, sex månader senare, kommer Tatiana med ett nytt besked.

Prinsparets egna ord om skilsmässan

Uppbrottet mellan Nikolaos och Tatiana har berört många, även vår svenska kungafamilj. Och inte minst, prinsessan Madeleine.

Nikolaos är nämligen syssling till de svenska kungabarnen, och just Madeleine har kommit särskilt nära Tatiana. Det var till och med snack om att Tatiana skulle bli prinsessan Leonores gudmor.

Så ett skilsmässobesked som skakar om alltså. Men Nikolaos och Tatiana själva har försökt tona ned all eventuell dramatik. Så här lät det när de meddelade sitt uppbrott:

Annons

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat, gick bland annat att läsa i uttalandet.

Följt av:

– Deras framtida interaktioner kommer att fortsätta att styras av samma principer om respekt och förståelse, när de övergår till en relation med rötter i en stark vänskap. De kommer att fortsätta att bo och bygga upp sina liv i Grekland, en plats som de båda kallar hem. Familjen kommer alltid att stödja dem.

Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos ler på sin bröllopsdag
Så här såg det ut när prins Nikolaos och prinsessan Tatiana gifte sig för 14 år sedan. Foto: BATZ / BACKGRID US / TT

Sedan dess har vi fått följa ex-makarnas nya liv, och även hur Tatiana fortsatt jobba vid Nikolaos mamma, drottning Anne-Maries, sida.

Samtidigt är många såklart fortfarande nyfikna, vad händer härnäst?

Prinsessans besked efter uppbrottet

Ja, efter skilsmässan har frågan hängt i luften – kommer Tatiana bli kvar i Grekland, trots att hon inte längre är gift med Nikolaos?

Något prinsessan nu svarar på. Till BHMAgazino bekräftar hon att så är fallet:

– Det var aldrig frågan om jag ville stanna i Grekland. Jag känner mig verkligen hemma här. Det här landet välkomnade mig från första stund, och det är jag otroligt tacksam för.

Foto: TT

Annons