Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan och prinsen skiljer sig – har berättat om nya: "Trodde aldrig"

20 aug, 2024, 19:00
Skilsmässobeskedet slog ned som en bomb.
Annons

Det var i april i år som den grekiska kungafamiljen kom med ett uttalande som skakade om den kungliga världen rejält. Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos av exkungahuset Grekland och Danmark skiljer sig – efter 14 år som gifta.

Nu har det gått drygt fyra månader sedan uppbrottet blev offentligt, och prinsessan Tatiana berättar om sitt nya liv.

Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Kungabarnens sorg efter skilsmässan

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat.

Annons

Så skrev det grekiska hovet i det pressmeddelande som offentliggjorde den omskakande skilsmässan.

Tatiana och Nikolaos gifte sig under sagolika former på den grekiska ön Spetses 2010. På bröllopet närvarade kungligheter från hela Europa, däribland Nikolaos sysslingar kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine – och det faktum att de nu valt att gå skilda vägar kom som en chock.

Paret har sedan starten setts som ett riktigt kungligt power couple, som under åren tapetserat löpsedlar runt om i världen.

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana.
Danmarks tidigare drottning Margrethe är Prins Nikolaos moster. JS / dana press
Annons

Prinsessans nya liv efter skilsmässan

Nu har vatten runnit under broarna, och Tatiana och Nikolaos navigerar sitt nya liv utan äkta hälft.

För Tatiana har det inneburit en rejäl livsstilsförändring. I slutet av maj – slutet av våren – valde hon att se över sin tillvaro. Målet var att bli en bättre version av sig själv till sommaren, och hon startade ett "nytt liv" med nya rutiner, vanor, och tankesätt.

– Jag trodde aldrig att livet skulle förändras så här mycket, jag tänkte på hälsa och arbete, men det har det gjort, skriver Tatiana om månaden och fortsätter:

Annons

– Jag tog på mig att vakna upp före soluppgången, träna andningsövningar varje dag, träna 6 gånger i veckan, inte resa eller lämna Aten den här perioden (alla som känner mig, det här är ganska stort) och mest av allt fokusera på mitt arbete. Jag fördjupade mig helt med 14 timmars dagar och omgav mig med friska människor, idrottare, kreativa och företagsledare som inspirerar mig att växa.

Foto: TT

Annons